top of page

 LA GOMERA I MARTS

12. - 19. marts
Pris: 12.500 eller 15.200
Vandring, sol og varme

​La Gomera er en naturperle af sjælden skønhed, og den mindst turistbesøgte af Kanarieøerne.

Ud over det varme, milde klima, byder øen på bjerge, regnskov, søer, klipper og strande. Øen er kendt for at have været det sidste stop for Christoffer Columbus, før han stævnede ud på langfart til Amerika. Grundet øens afsidesliggende placering finder vi her en sjælden ro og mange historiske traditioner, der lever videre i bedste behold. Øen er særdeles bjergrig og frodig, og da transporten i gamle dage foregik til fods og med æsler råder øen over et sjældent set velbevaret stisystem, som gør at der er rigtig mange vandreruter. I 60´erne blevet øen invaderet af hippierne og selvom der forlængst er kommet almindelig turisme med hoteller og lejligheder, så hænger kulturen ved og der er forstsat hippier i Gran Rey. Og det gør hele atmosfæren på stedet meget hjertevarm. Alle har lov til at være her og alle taler sammen og der er musik og kommen sammen hen under aften, hver aften.

Turen er for alle, der har lyst til at komme ned i solen i den kolde vintertid og opleve varme, sol, god mad og vin, fantastisk natur og kulturelle begivenheder, vandreture, hygge, venskab, samt sang og musik. Du behøver ikke være yoga eller vandre-interesseret, dette er blot muligheder vi giver dig. Vi bor i Valle Gran Rey, som er det varmeste og sjoveste sted på øen. 

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere,sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. Vi er altid to rejseledere på vores ture, så den ene kan være tilstede mens den anden måske er optaget af planlægning. Vi er to forskellige rejseledere. Vi er begge meget interesseret i mennesker og deres liv og beskæftiger os begge med muligheder og udvikling på hver vores måde.
 

Samværet er essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, vil vi mødes hele tiden og være sammen til de fleste måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og ER sammen fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene.

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os i landsbyen og i landet. Vi vil synge  sammen, så vi medbringer sanghæfter og instrumenter. Vi vil lave daglige ritualer sammen som forbinder os. Vi vil fordybe os i stedets, bjergenes og Gomeras kultur.

Bevægelse er vigtigt. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Vi starter dagene med en tur til stranden, hvor der er mulighed for morgensvømning og en halv times yoga. Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden. Vi vil vandre i bjergene flere gange i løbet af ugen.

Du kan nu vælge at blive en uge mere på øen, hvor du holder ferie for dig selv og kun betaler for lejligheden.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

Sven Wortmann

Rejseleder-assistent

Jeg er optaget af gode fortællinger. Som Karen Blixen siger: ”Når vi fortæller sætter vi livet på plads”! Det må gerne være historier der gør hovedet let og hjertet glad! 

Jeg har altid gerne villet være Sprechstallmeister i cirkus eller Høvding i Legoland, men er i stedet blevet Friskoleleder på en Grundtvig/Kolsk friskole og det er stort set det samme!

Jeg bruger fritiden på musik, revy og synger i forskellige bands, lige fra ”balle” til Big Band. Jeg er vild med fællessangen, og højskolen bliver levende for mig, når vi synger sammen.

 

Program:

Dag 1

Vi mødes i Kastrup lufthavn i terminal 2, ved 7/11 kiosken eller i Billund Lufthavn kl. 6.30.

Her checker vi ind sammen. 

08.30  flyver vi med Tui til Tenerife, hvor vi lander kl.14.10. I vores lækre udlejningsbiler kører vi  til havnen i Los Christianos. Efter lidt frokost og fritid tager vi  færgen kl. 16  til San Sebastian. Vi lander på vores hotel ved 18 tiden. Vi chekker ind på Hotel Laurisilva  og efter en time mødes vi og får lidt let aftensmad og et glas vin på vores restaurant El Palmar.

valle-gran-rey-on-the.jpg

Dag 2

Vi bor i hver vores lejlighed, så morgenmaden er noget vi selv ordner inden vi mødes.

Vi mødes kl. 9.30. i gården til dagens introduktion. Så går vi til stranden hvor vi slapper af nogle timer med svømning, sol og evt. Gymnastik/ Yoga. Efter noget fritid  spiser vi frokost  sammen for derefter at vandre en tur på nogle timer i vores dal. Vi ender ved La Playa hvor folket mødes og får en drink mens solen går ned. Vi spiser på restaurant El Puerto ved 19.30 tiden. Det bedste fra havet!

Dag 3

Dem der har lyst mødes på stranden kl. 8. 30 til en halv times yoga og måske en svømmetur. 10.00 er der morgensamling.

Kl. 11.00  kører vi i vores busser gennem regnskoven til Mirador de Abrante. Her besøger vi først et spændende besøgscenter med plancher, billeder og information om øen, hvorefter vi vandrer en halv times tid ud til udsigtscafeen Mirador Abrante. Vi nyder udsigten og får lidt at  spise og drikke. På turen tilbage til bilerne deler vi os i 2 grupper. Den ene vandrer en halv time tilbage på den lette vej, den anden tager en mere krævende vandretur på en time.  Hjemme igen er der tid til en tur i vandet eller lidt hygge shopping. Aftensmad og hygge på El Palmar.

Dag 4

Vi skal en tur på havet og se hvaler og delfiner. På vores vidunderlige sejltur hvor vi ser øen udefra får vi serveret frokost og et glas vin. Vi kommer i land  igen ved 14 tiden.

 Der er mulighed for en extra vandretur om eftermiddagen. Vi mødes til et glas og en fortælling om højskole samt fællessang, før vi sammen bevæger os til aftensmåltidet på El Palmar.

Dag 5

Dem der har lyst mødes på stranden kl. 8.30. Her er der en halv times yoga/svømning. Herefter er der morgensamling med sang. Resten af formiddagen er der fritid.. Ved 12 tiden kører vi op til  Arure og går en dejlig tur hen over en bjergkam med den skønneste udsigt. Vi vender hjem sidst på eftermiddagen. I aften arrangerer vi en koncert  et sted.

iPmgl2xhSWeYHhKTyFi3Ig.jpg

Dag 6

Dem der har lyst mødes på stranden kl. 8. 30 til en halv times yoga og måske en svømmetur. 9.30 er der morgensamling.

Kl. 11.00 kører vi en tur op  i regnskoven, og går en tur, hvorefter der er frokost, lokal kultur og fremvisning af øens fløjtesprog på det pragtfulde økologiske sted Efigenia. Vi kører hjem og om aftenen mødes vi til fælles picnic med vin og musik.

Dag 7

Dem der har lyst mødes på stranden kl. 8. 30 til en halv times yoga og måske en svømmetur. 9.30 er der morgensamling.. Efter lidt fritid mødes vi  igen kl. 13, hvor vi tager til den nærliggende kunstnerlandsby El Guru og går den klassiske vandretur ud til et vandfald. Efter ca. 4 timer kører vi til La Playa stranden og tager en sidste dukkert og en drink i solnedgangen. Vi mødes atter til sang, anekdoter og drinks og spiser så for sidste gang på El palmar.

Dag 8

Vi forlader Laurisilva ved 5 tiden og tager Færgen til Tenerife  kl 07.00 

Kl. 13.45 flyver vi til København eller Billund hvor vi lander ca. kl. 20.00 lokal tid.

ikZHuAURSUiSaVdET5UE+Q.jpg

Pris: 12.500 Kr.  inkluderer: Transport, Logi i egen lejlighed, aftensmad, 3 x frokost, vin og vand til maden, alle entreer, udflugter og overraskelser! 
Prisen er pr. person, og du vælger selv, om du vil bo alene, eller sammen med nogen

klima_edited.jpg

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. 

 

Ved tilmelding betales et depositum på 1500 kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvittering.


Restbeløbet opkræves senest 6 uger før rejsens påbegyndelse.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

Der kan forekomme fly ændringer.

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se: TUI eller Norwegian

bottom of page