Sardinien -

den magiske Ø

8. - 15. Sept. (Udsolgt)
Pris: 12.500 Kr.
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Mellem Afrika, Spanien og Italien
 

Det er sensommer og klimaet er fantastisk på Sardinien. Vi skal ud på en eventyrlig rejse, hvor vi skal forkæle alle vore sanser, og blive beruset af den særlige magi der hersker på den oversete ø perle Sardinien.

6000 års historie har formet denne fantastiske ø, som ligger tættere på Afrika end på fastlandet Italien. Kulturer fra Tunesien, Spanien og Italien er mixet sammen til en spændende mangfoldighed af arkitektur, kunst og mad og drikke. Her er en enestående natur med høje grønne bjerge og hvide bounty strande, laguner med grotter og Italiensk /Catalanske byer med smalle gader og stor charme. På denne tur koncentrerer vi os om sydøens magi og hovedstaden Cagliari.  Men vi starter nordøst og får to dage i dette pragtfulde område med hvide strande og pittoreske øer. Vi vil se de mest fantastiske strande, opleve vilde heste, Launeddas, Nuraghe-kulturen og møde spændende mennesker. Til sidst når vi at opleve byen Bosa på vej til Alghero.

Som dine rejseledere,sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. Vi er altid to rejseledere på vores ture, så den ene kan være tilstede mens den anden måske er optaget af planlægning. Vi er meget interesseret i mennesker og deres liv og beskæftiger os med muligheder og udvikling på hver vores måde.
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, udfra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os i landsbyen og i landet. Vi medbringer sanghæfter og instrumenter og synger sammen hver dag på turen. Vi dyrker daglige rutiner og ritualer, som forbinder os og gør os stærke sammen. Vi fordyber os i øens mentalitet og hjerte.

Bevægelse er en vigtig del af turen. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Vi starter gerne dagene med mulighed for  en halv times yoga. Der vil dagligt være små vandre ture og anden form for bevægelse, som alle kan deltage i. Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden. 

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Potræt b.jpg

Sven Wortmann

Rejseleder-assistent

Jeg er optaget af gode fortællinger. Som Karen Blixen siger: ”Når vi fortæller sætter vi livet på plads”! Det må gerne være historier der gør hovedet let og hjertet glad! 

Jeg har altid gerne villet være Sprechstallmeister i cirkus eller Høvding i Legoland, men er i stedet blevet Friskoleleder på en Grundtvig/Kolsk friskole og det er stort set det samme!

Jeg bruger fritiden på musik, revy og synger i forskellige bands, lige fra ”balle” til Big Band. Jeg er vild med fællessangen, og højskolen bliver levende for mig, når vi synger sammen. 

 

Program:

Dag 1

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

Vi mødes i Kastrup lufthavn i terminal 2. kl. 9.30.  Her checker vi ind sammen. .

Herfra flyver vi til Olbia via Frankfurt hvor vi lander kl. 17.40. Vi kører i vores minibusser til vores  Hotel Scintilla i San Teodoro. Vi får vores værelser og spiser et dejligt aftenmåltid sammen.

Dag 2

Vi vågner op et stenkast fra havet. 8.30 er der mulighed for morgengymnastik/yoga og et morgenbad i havet. Efter morgenmaden er der en samling hvor vi lærer hinanden at kende.

Kl. 12.30 tager vi på en sejltur til den vidunderlige ø Tavolara. Her  spiser vi sandwich, går tur og bader på den helt unikke strand.  Vi er tilbage på hotellet til ved 18 tiden og går op i byen og spiser aftensmad.

iB4rmldmRlS8lgpnREg.jpg

Dag 3

Vi står op og tager afsked med San Teodoro. Efter en times kørsel kommer vi til Santa Cristina, som er et meget spændende helligt sted med et præcist udhugget vandhelligdom, en Nuraghe landsby og en kristen pilgrims landsby .Vi kører videre til Tuili og op på naturfænomenet Giara hvor
vi indtager vores frokost tilberedt af hyrder fra området og omgivet af gamle korktræer og anden smuk vegetation. Giara som ligger i 700 meters højde er kendt for dens 900 vildt levende heste. Sidst på eftermiddagen tager vi til Cagliari og bliver indkvarteret på vores dejlige hotel Calamosca, lidt uden for den pragtfulde storby. Vi får aftensmad, synger en sang og går til ro.

wQoyXTwwRLmU68tkFcv9sg.jpg

Dag 4

8.30 er der mulighed for morgengymnastik/yoga. Efter morgenmaden er der en lille samling med en sang. Vi holder fri til kl. 15. Vi bruger nu resten af dagen på byen Cagliari. Guidet tur og tid på egen hånd og vi slutter af med et dejligt restaurant besøg på et lille torv i den gamle by.

Dag 5

8.30 er der mulighed for morgengymnastik/yoga. Efter morgenmaden er der en lille samling med en sang.  

Vi tager i dag ud til den spændende kunstner landsby San Sperate, hvor vi kigger på husmalerierne og den enestående stenskulpturpark..Vi spiser picnic sammen og kører hjem.
Inden aftensmaden er der 
foredrag og film om Launeddas og Fridolin Bentzon.
Vi kører til Poetto stranden og spiser aftensmad på en strandrestaurant.

Dag 6

8.30 er der mulighed for morgengymnastik/yoga. Efter morgenmaden er der en lille samling med en sang. Vi kører ud til Nora og får en spændende rundvisning i en gammel romersk by. Herefter tager vi ind til Pula og spiser frokost. Eftermiddagen bruges på en af Sydsardiniens magiske bountystrande. Sidst på eftermiddagen kører vi hjem og hygger og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 7

8.30 er der mulighed for morgengymnastik/yoga. Efter morgenmaden er der en lille samling med en sang. Vi har nu forskellige muligheder for tirsdagen. Blive og slappe af på hotellet og måske bade på stranden og gå en tur op på bakken og nyde udsigten. Eller tage ind til Cagliari og måske gå på museum eller shoppe. Om eftermiddagen kører vi til Barumini, Sardiniens største Nuraghe. Efter en guidet tur i komplekset kører vi til landsbyen Villasor. Vi vil besøge kunstneren Mariano i hans atelier og opleve en Launeddas koncert. Vi vil alle spise aftensmad sammen og spille og synge.

Dag 8

Efter morgenmaden pakker vi og kører nordpå til Olbia, hvorfra vi flyver kl. 14.20 og lander i Kastrup kl.18.50

yoga.jpg

Pris: 12.500 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, og udflugter! 
Prisen er pr. person i dobbeltværelse. Der er 800 kr. i tillæg for enkeltværelse.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. 

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 1 måned før rejsens start

 

klima_edited.jpg

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler
 
Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.
 
Du må medbringe
1 stk. bagage på 20 kg.
1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm
1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm
se: Lufthansa

Hvis du ønsker at betale din rejse med Mastercard eller Visa, så kan du gøre det her: