top of page

GOZO
Glædens Ø

29. September - 6. Oktober
6. Oktober - 13. Oktober
11.500
29. Maj - 5. Juni 2025
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Glæde på Calypsos Ø

Det var Castilianerne, der besatte øen 1282, der gav øen navnet Gozo, som betyder glæde på castiliansk.
 

Gozo er en temmelig ukendt ø som hører til Malta, beliggende mellem Sicilien og Tunesien. 
Gozo er noget ganske særligt! - en lille ø, hvor alt ligger tæt på hinanden, men en lille ø med usædvanlig meget at kigge på, at opleve. En lille ø med det hele: storslået historie, dejlige strande, azurblåt hav, et varmt klima, spændende arkitektur, grotter, huler og særprægede landskaber.
Det arabisk inspirerede Hotel Tal Fanal bliver vores ramme om dette nye eventyr. Her vil vi bo i 2 og 3 værelses 
smagfuldt indrettede lejligheder med eget bad til hvert værelse og fælles opholdsstue. Lejlighedernes store terrasser ligger ud til en stor palmeomkrandset swimmingpool. Vi vil se det meste af øen - til fods!. Ugen byder på 4 spektakulære vandreture, hvorved vi nærmest får gået øen rundt. Vi skal bade i azurblå laguner, sejle gennem grotter, besøge pittoreske gamle byer med lokalt folkeliv, med borge og kirker og skønne caféer i smukke huse. Vi skal besøge Calypsos hule, hvor hun i følge Odysseen forførte Odysseus til at blive i 7 år.
Øens hovedstad hedder Victoria eller Rabat, som de lokale kalder den. Her bor kun 8000 mennesker, men byen har det hele: butikker, cafeer, restauranter, torve, medina, et castel og 2 teatre  m.m.

Vi står selv for morgenmad og madpakker til gåturene, men om søndagen er I inviteret på fiskerestaurant i forbindelse med gåturen.
 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Der er mange vandringer på denne rejse, så derfor er det en fordel at man er god til at gå og bevæge sig i naturen. Du kan dog også vælge nogen, eller dem alle fra og nyde de kulturelle tilbud samt samværet med musik og sang og det meget dejlige Hotel vi bor på.

Da vi er to rejseledere vil vi også kunne tilrettelægge gåture i forskellige niveauer.

Vi rejser med dig :
20190912_132835_edited_edited.png
Lone_face.jpg

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder
med på alle rejser

Sven Wortmann

Rejse assistente
med på Gozo 1 og 2

Lone Rud Appel

Rejse assistente
med på Gozo 3

Program:

Dag 1

Vi mødes i Kastrup Lufthavn eller i Billund.

Herfra flyver vi til Malta.
Vi bliver kørt til Tal Fanal i bus hvilket tager ca. 2 timer med en lille færgeoverfart på 20 minutter undervejs.

Vi indkvarteres og tager måske en dukkert i vores swimmingpool. Vores lokale kok tilbereder et kosteligt aftenmåltid til os, 

IMG_6976.jpeg

Dag 2

tapinu.jpeg

Kl. 8 går vi en tur til den lokale købmand og køber ind. Der er morgensamling kl. 10.00 hvor vi bruger tid på at lære hinanden at kende. 

Der er frokostpause og derefter går vi en tur til den lokale seværdighed Ta Pinu, en katedral og en hellig bakke, som blev bygget  til ære for at der på dette sted fandt  mirakler sted. Vi kigger også på en lille håndværkslandsby med lokale produkter. Gåturen er i lige terræn og er på samlet set 5 Km, men man kan også halvere den eller blive kørt hjem fra håndværkslandsbyen.
Vi kommer hjem og slapper lidt af. Vi spiser kl. 19 og hygger os om aftenen med sang, musik og historier.

Dag 3

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. Vi holder en morgensamling  og tager derefter på en 6 Km lang vandretur langs med kysten til byen Marsalform. Vi spiser frokost på en lille fiskerestaurant undervejs. Fra Marsalform tager vi Øbussen til Gozos hovestad Victoria, hvor man enten kan tage bussen hjem med det samme, eller blive og se lidt af byen.
Vi spiser aftensmad kl. 19.00. Om aftenen er der igen mulighed for sang, musik og historier.

Alternativt kan man vælge at blive kørt til frokost restauranten og efter frokost vandre de sidste 2 Km langs kysten til Marsalfom.

8304D935-A4FC-4555-A8AC-3FBB430C383C_edited.jpg

Dag 4

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. Vi bliver kørt til den lille by Xlendi, hvorfra vi vandrer langs kysten 7,5 Km til den skønneste lille badebugt, hvor vi holder frokostpause, bader og drikker kaffe.  Vi bliver kørt hjem og holder fri i nogle timer inden aftensmaden.

Alternativt kan man nøjes med at gå de sidste 4 km, eller blive kørt helt til badebugten.

mgarr-ix-xini-432239_edited.jpg

Dag 5

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgensamling. Vi besøger Citadellet i Victoria, et imponerende bygningsværk midt i hovedstaden. Vi får herefter igen lidt fritid i denne hyggelige by og mødes så for at besøge øens vinproducent til foredrag, vinsmagning samt aftensmad med øens ost og pølse.

MA0539_It_Tokk_Rabat_Gozo.jpeg

Dag 6

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30.  Vi bliver kørt et stykke vej, Så vandrer vi langs kysten 6 Km til det spektakulære sted Dwejra, en indlandssø med klippetunnel ud til havet. Her spiser vi og tager en lille sejltur gennem klippesprækken ud til havet hvor vi kan beundre the blue hole. 
Vi bliver kørt hjem og hviler lidt inden aftensmaden og aftensangen.

Alternativt kan man blive kørt til Dwejra og være med på sejlturen og evt. i fælles flok gå til

nærmeste landsby.

Things-to-do-on-Gozo.jpeg

Dag 7

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. . Vi holder den daglige morgensamling og tager derefter på en 6 km vandretur på nordvest kysten. smukke landskaber og kysttrækninger.
Vi spiser hjemme og holder middagspause. Ved 17  tiden tager vi en lille udflugt til  Ramla Bay og Calypsos hule. Hjemme igen gør vi klar til den sidste aften med god mad, musik og sang.

Alternativt springer man formiddagsvandringen over og er med på udflugten til Calypsos Cave.

cave.png

Dag 8

Vi spiser morgenmad tidligt og bliver kørt til lufthavnen på Malta hvorfra vi flyver hjem til Danmark

Gozo2.jpeg

Pris:
11.500 Kr.                            
Inkluderer: Transport, Logi, aftensmad med vin, 1 x frokost,  udflugter og entrer og vingårdsbesøg.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  6 uger før  rejsens påbegyndelse.
 
Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.
Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.
Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.

Restbeløbet opkræves ca.  8 uger før rejsen.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at købe  individuelle flybilletter tidligere end 8 uger før rejsen.  
Hvis dette er tilfældet vil restbeløbet  blive opkrævet på dette tidspunkt.

Efter indbetaling af restbeløbet vil afbud ikke medføre tilbagebetaling af det indbetalte, hvorfor vi anbefaler at tegne afbestillingsforsikring


 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 8 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.
Se evt. Europæiske rejseforsikring
 

bottom of page