GOZO
Glædens Ø

7. - 14. oktober ( ny )
21. - 28. Oktober (Udsolgt)
11.800 Kr.
Glæde på Calypsos Ø

Vores nye rejsemål i 2022 er Gozo. Det var Castilianerne, der besatte øen 1282, der gav øen navnet Gozo, som betyder glæde på castiliansk.
 

Gozo er en temmelig ukendt ø som hører til Malta, beliggende mellem Sicilien og Tunesien. 
Gozo er noget ganske særligt! - en lille ø, hvor alt ligger tæt på hinanden, men en lille ø med usædvanlig meget at kigge på, at opleve. En lille ø med det hele: storslået historie, dejlige strande, azurblåt hav, et varmt klima, spændende arkitektur, grotter, huler og særprægede landskaber.
Det arabisk inspirerede Hotel Tal Fanal bliver vores ramme om dette nye eventyr. Her vil vi bo i 2 og 3 værelses 
smagfuldt indrettede lejligheder med eget bad til hvert værelse og fælles opholdsstue. Lejlighedernes store terrasser ligger ud til en stor palmeomkrandset swimmingpool. Vi vil se det meste af øen - til fods!. Ugen byder på 4 spektakulære vandreture, hvorved vi nærmest får gået øen rundt. Vi skal bade i azurblå laguner, sejle gennem grotter, besøge pittoreske gamle byer med lokalt folkeliv, med borge og kirker og skønne caféer i smukke huse. Vi skal besøge Calypsos hule, hvor hun i følge Odysseen forførte Odysseus til at blive i 7 år.
Øens hovedstad hedder Victoria eller Rabat, som de lokale kalder den. Her bor kun 8000 mennesker, men byen har det hele: butikker, cafeer, restauranter, torve, medina, et castel og 2 teatre  m.m.

Vi står selv for morgenmad og madpakker til gåturene, men nogle gange vil der blive serveret en frokost på en restaurant undervejs.
 

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Der er mange vandringer på denne rejse, så derfor er det en fordel at man er god til at gå og bevæge sig i naturen. Du kan dog også vælge nogen, eller dem alle fra og nyde de kulturelle tilbud samt samværet med musik og sang og det meget dejlige Hotel vi bor på.

Da vi er to rejseledere vil vi også kunne tilrettelægge gåture i forskellige niveauer.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Per Larsen ( 21. - 28. oktober )  

Et dejligt levet liv med musikken som følgesvend har sat sine spor. 

Et arbejdsliv og et personligt liv som med "højskolen" i blodet. Dels som initiativtager til og efterfølgende som forstander på Den Rytmiske Højskole i Odsherred og dels som leder af Muskelsvindfondens store gruppe af frivillige hjælpere. 

 

Program:
anita_edited.jpg

Anita Guldberg ( 7. - 14. oktober )
Yogalærer, coach og sanger
Er uddannet yogalærer fra den anerkendte ’Yogaskolen i Helsingør’ v. Søren Rasmussen. Anita har bredt sit virke ud over det meste af Nordsjælland og underviser mange forskellige hold hver uge, bla. både yoga og dansehold på Hotel Hornbækhus. Desuden tilbyder Anita coaching og mindfulness. Anita er sanger og har været med højskolen i Frankrig.

 

Dag 1

Vi mødes i Kastrup Lufthavn eller i Billund.

Herfra flyver vi til Malta.
Vi bliver kørt til Tal Fanal i bus hvilket tager ca. 2 timer med en lille færgeoverfart på 20 minutter undervejs.

Vi indkvarteres og tager måske en dukkert i vores swimmingpool og går en tur ned til den lokale købmand for at købe ind til morgenmaden. Vores lokale kok tilbereder et kosteligt aftenmåltid til os, som vi nyder på en af vores store terrasser. Vin og sang slutter dagen.

IMG_6976.jpeg

Dag 2

tapinu.jpeg

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. Der er morgensamling kl. 10.00 hvor vi bruger tid på at lære hinanden at kende. 

Vi spiser frokost sammen og går derefter en tur til den lokale seværdighed Ta Pinu, en katedral og en hellig bakke, som blev bygget  til ære for at der på dette sted fandt  mirakler sted. Vi kigger også på en lille håndværkslandsby med lokale produkter samt vores nærmeste landsby Gharb. Gåturen er i lige terræn og er på samlet set 5 Km, men man kan også halvere den eller blive kørt hjem fra håndværkslandsbyen.
Vi kommer hjem og slapper lidt af. Vi spiser kl. 19 og hygger os om aftenen med sang, musik og historier.

Dag 3

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. Vi holder en morgensamling  og tager derefter på en 6 Km lang vandretur langs med kysten til byen Marsalform. Vi spiser frokost på en lille fiskerestaurant undervejs. Fra Marsalform tager vi Øbussen til Gozos hovestad Victoria, hvor vi får en lille guidet tur og herefter noget fritid.
Vi tager sammen Bussen hjem og spiser aftensmad kl. 19.00. Om aftenen er der igen mulighed for sang, musik og historier.

Alternativt kan man vælge at blive kørt til frokost restauranten og efter frokost vandre de sidste 2 Km langs kysten til Marsalfom.

8304D935-A4FC-4555-A8AC-3FBB430C383C_edited.jpg

Dag 4

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. Vi holder morgensamling. Vi bliver kørt til den lille by Xlendi, hvorfra vi vandrer langs kysten 10 Km til færgebyen Mgar. Undervejs kommer vi forbi den skønneste lille badebugt, hvor vi holder frokostpause, bader og drikker kaffe. Vi fortsætter gåturen til Mgar, hvor vi  får en velfortjent øl. Vi bliver kørt hjem og holder fri i nogle timer inden aftensmaden. Alternativt går man en lille tur i Xlendi, og bliver så kørt til Badebugten, hvor alle spiser sammen og hygger/bader lidt. 

mgarr-ix-xini-432239_edited.jpg

Dag 5

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgensamling.Vi holder fri indtil kl. 14 hvorefter vi besøger Gozos bedste vinproducent, der vil fortælle om vin og give os smagsprøver. 16.30 besøger vi Citadellet i Victoria, et imponerende bygningsværk midt i hovedstaden. Vi får herefter igen lidt fritid i denne hyggelige by og mødes så for at spise aftensmad i byen. Her kan alle være med.

MA0539_It_Tokk_Rabat_Gozo.jpeg

Dag 6

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30.  Vi bliver kørt til den lille by Xlendi, hvorfra vi vandrer langs kysten 8 Km til det spektakulære sted Dwejra, en indlandssø med klippetunnel ud til havet. Her spiser vi og tager en lille sejltur gennem klippesprækken ud til havet hvor vi kan beundre the blue hole. 
Vi bliver kørt hjem og hviler lidt inden aftensmaden og aftensangen.

Alternativt kan man blive kørt til Dwejra og være med på sejlturen og evt. i fælles flok gå til

nærmeste landsby.

Things-to-do-on-Gozo.jpeg

Dag 7

For dem der har lyst er der morgenyoga 8.30. . Vi holder den daglige morgensamling og tager derefter på en 7 km vandretur på nordvest kysten. smukke landskaber og kysttrækninger.
Vi spiser frokost hjemme og holder middagspause. Ved 16 tiden tager vi en lille udflugt til  Ramla Bay og Calypsos hule. Hjemme igen gør vi klar til den sidste aften med god mad, musik og sang.

Alternativt springer man formiddagsvandringen over og er med på udflugten til Calypsos Cave.

cave.png

Dag 7

Vi spiser morgenmad tidligt og bliver kørt til lufthavnen på Malta hvorfra vi flyver hjem til Danmark

Gozo2.jpeg

Pris:
11.800Kr.                            
Inkluderer: Transport, Logi, Halvpension,  udflugter og entreer! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  uger før  rejsens påbegyndelse.
 
Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.
Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.
Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.

Restbeløbet opkræves ca.  8 uger før rejsen.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at købe  individuelle flybilletter tidligere end 8 uger før rejsen.  
Hvis dette er tilfældet vil restbeløbet  blive opkrævet på dette tidspunkt.

Efter indbetaling af restbeløbet vil afbud ikke medføre tilbagebetaling af det indbetalte, hvorfor vi anbefaler at tegne afbestillingsforsikring


 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 8 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.
Se evt. Europæiske rejseforsikring