top of page

Sicilien 

Historiernes Ø  

1. - 8. september
Venteliste
Pris: 13.200 Kr.
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Historiernes Ø

Sicilien er på alle måder en fascinerende Ø. Historien, kunsten og naturen byder sig til på en aldeles overraskende og storslået måde. Grækere, romere, byzantinere, maurere, normannere og spaniere har alle sat deres præg på øen gennem 3000 år og gjort den til denne intense smeltedigel af kulturer.
Sicilien er på størrelse med jylland, men koncentrationen af enestående historiske og kulturelle steder er så stor, at vi vælger at fokusere på det østlige Sicilien på denne rejse.
Vi lander i Catania, som er den anden største by på Sicilien, og bevæger os lidt syd på til den smukke by Siracusa. 
I fordums tider grækernes kulturelle hovedstad.Vi vil indkvartere os på Hotel Relax og begive os ud og nyde denne stolte flotte by, hvor der hersker en på samme tid rolig og intens stemning. Byens historiske centrum som ligger på halvøen Ortigia er et overflødighedshorn af arkitektur, kunst, farver, lugte, skønhed, udsigter, musik, mad og drikke. Vi kommer også til at besøge verdens bedst bevarede græske teater som ligger side om side med et flot romersk amfiteater. En aften har vi arrangeret et kulturelt møde på en musikrestaurant, hvor vi vil indtage en storslået menu og spille og  synge sammen med nogle lokale musikere. Vi besøger også den forgangne tunlandingslandsby Marzamemmi.
Efter 3 nætter i Siracusa kører vil Giardini Naxos.

Vi bor de sidste 4nætter på Hotel Kalos, som ligger direkte ud til det azurblå hav og nogle hundrede meter fra byens strandpromenade. Her kan vi i ro og fred starte morgenerne med yoga og en svømmetur, efterfulgt af morgenmad og en samling med sang.
I de følgende 4 dage kommer vi til at opleve smukke Taormina, som Goethe lovpriste og gjorte kendt, og som kan fremvise verdens smukkeste græske teater og pittoresk idyl med øen Isola Bella.
Vi vil besøge den lille bjergby Savoca, som er et magisk, helligt sted på en bjergtop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Den lille by rummer intet mindre end 7 kirker, en borg og et kloster, samt den lille fascinerende cafe Vitelli hvor en berømt scene fra Godfather blev optaget.
Vi besøger vingården Gambino og stiger ned i den storslåede Alcantara kløft. Vi tager op på toppen og betragter hele den fascinerende kyst og Taormina fra den lille idylliske by Castelmola.
Vi vil tage på en afslappende sejltur langs den smukke kyst.

 

Som dine rejseledere,sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. Vi er to rejseledere, så den ene kan være tilstede mens den anden måske er optaget af planlægning. Vi er to forskellige rejseledere. Vi er begge meget interesseret i mennesker og deres liv og beskæftiger os begge med muligheder og udvikling på hver vores måde.
 

Samværet er essentielt på vores ture. Og på denne rejse er mulighederne for samvær helt i top, da vi bor sammen på hoteller hvor vi kan lave samlinger og synge m.m.. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og ER sammen fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene.

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os her på øen. Vi vil synge  sammen, så vi medbringer sanghæfter og instrumenter. Vi vil lave daglige ritualer sammen som forbinder os. Vi vil fordybe os i øens og byernes kultur.

Bevægelse er vigtigt. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Derfor er der mulighed for at dagene starter på græsplænen med øvelser hentet fra yoga og meditation. Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden.

20191022_080956_001.jpg
Vi rejser med dig :

Torben Egeris 

Martin Preisler

 

Taormina-xlarge.jpg
Program:

Dag 1

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

 

Vi mødes kl.7.00  foran seven-eleven kiosken og checker ind sammen.

08.30 flyver vi  til Catania, hvor vi lander 11.45.  Vi kører til Siracusa og indkvarteres på vores Hotel Relax, nogle Km. fra Siracusa.  Vi kommer tilrette, spiser lidt frokost tager måske en svømmetur en middagslur og mødes til vores første tur til Ortigia halvøen. Efter en lille guidet tur har vi lidt fri på egen hånd og så  spiser vi aftensmad i Siracusa på Arusti &Mangia.

20191022_105107-2_edited.jpg

Dag 2

For dem der vil, starter dagen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10. Vi mødes igen til morgensamling kl. 10, hvor vi synger og introduceres til dagen. 10.30 tager vi på den anden bytur, hvor vi skal se den arkæologiske park, som rummer både verdens bedst bevarede græske teater, et intakt romersk amfiteater og nogle meget spektakulære udgravninger og grotter.

Vi slapper lidt af på hotellet inden vi om aftenen tager til middag og koncert på Ai Grani.

original_original_Catania.Taormina.AGE.R

Dag 3

For dem der vil, starter dagen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10. Vi mødes igen til morgensamling kl. 10, hvor vi synger og introduceres til dagen, så  kører vi på udflugt sydpå langs med kysten og gør stop ved stranden Vendicari. 

Vi går en tur og kigger på det forladte antikke tunfiskeristed. Vi fortsætter udflugten til den lille idylliske fiskerby Marzamemi, af arabisk oprindelse. Vi har fri til frokost og slentrer rundt i den pittoreske landsby. Vi tager hjem og slapper lidt af før vi tager vores 2. tur til Siracusa, hvor vi spiser aftensmad.

Taormina-teatro.jpg

Dag 4

Efter morgenmaden tager vi kl. 10.30 afsted og ankommer kl. 12 til vingården Gambino, hvor vi får en lille rundvisning og en førsteklasses vinsmagning og frokost, hvorefter vi kører til Giardini Naxos .
Vi finder os tilrette på vores nye hotel og tager en badetur. Vi mødes til et glas og en sang og spiser derefter aftensmad på La Lanterna.

IMG_2154.jpg

Dag 5

For dem der vil, starter dagen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10. Efter morgensamlingen holder vi fri indtil kl. 14.00, hvor vi først kører til Alcantara slugten og dernæst til  Castelmola en idyllisk by på en bjergtop, hvorfra vi kan se Taormina, Etna og hele kysten.
Her spiser vi også aftensmad.

DAD6BB37-1A7C-4170-BA3A-8034488CA806.heic
photo0jpg.jpg
IMG_0322.jpg

Dag 6

For dem der vil, starter dagen igen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10.
Kl. 10 tager vi på en idyllisk og afslappende sejltur, hvor vi ser Taormina og den pittoreske ø Isola Bella, samt en smuk grotte. Efter middagspausen besøger vi byen Taormina kl. 14 og efter en guidet tur med besøg i det enestående græske teater og den smukke bypark, vil der være fritid til at undersøge byen på egen hånd. Vi indtager aftensmaden på restaurant Malvasia.

Dag 7

For dem der vil, starter dagen med yoga og en svømmetur kl. 8.30. Der er morgenmad  fra 8 til 10. Kl. 10 er der en morgensamling hvorefter vi tager op langs kysten og besøger den lille bjergby Savoca, som er et magisk, helligt sted på en bjergtop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Den lille by rummer intet mindre end 7 kirker, en borg og et kloster, og så den lille fascinerende cafe Vitelli hvor en berømt scene fra Godfather blev optaget. Vi vil gå en smuk tur rundt om byen og se og opleve forskellige kirker og hellige steder. Vi slutter besøget med at spise (selvbetalt) frokost på den berømte cafe Vitelli. Vi er på hotellet ved 16 tiden, og der vil være tid lidt afslapning inden vi mødes til musik, sang og drinks kl.19. Vi spiser aftensmad og går til ro.

Marzamemi-piazza.jpg
middag.jpg

Dag 8

Der er tidlig morgenmad  og afgang mod lufthavnen.

10.15 flyver vi til KBH, hvor vi lander 13.25

10_ortigia-holidays.jpg

Hotel Relax
Siracusa

Hotel Kalos Giardini Naxos

Pris: 13.200 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, Sejltur,  Vinsmagning, Entreer, 2 x frokost m.m. 
Prisen er pr. person i dobbeltværelse .
Enkeltværelsestillæg: 600 kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres.

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.
Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.
Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca.  8 uger før rejsen.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at købe  individuelle flybilletter tidligere end 8 uger før rejsen.  
Hvis dette er tilfældet vil restbeløbet  blive opkrævet på dette tidspunkt.

Hvis du af en eller anden grund er nød til at aflyse efter dette tidspunkt, kan Højskolerejser ikke tilbagebetale din indbetaling, men du kan opkræve beløbet af din afbestillingsforsikring.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 8 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.
Se evt. Europæiske rejseforsikring
 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler
 
Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.
 
Du må medbringe
1 stk. bagage på 20 kg.
1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

klima_edited.jpg

Hvis du har brug for at betale depositum eller restbeløbet med mastercard, så kan du gøre det her:

bottom of page