Sicilien 

Historiernes Ø  

16. - 23. April og 21. - 28. Sept.
Pris: 12.500 Kr.
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Historiernes Ø

Sicilien er på alle måder en fascinerende Ø. Historien, kunsten og naturen byder sig til på en aldeles overraskende og storslået måde. Grækere, romere, byzantinere, maurere, normannere og spaniere har alle sat deres præg på øen gennem 3000 år og gjort den til denne intense smeltedigel af kulturer.
Sicilien er på størrelse med jylland, men koncentrationen af enestående historiske og kulturelle steder er så stor, at vi vælger at fokusere på det østlige Sicilien på denne rejse.
Vi lander i Catania, som er den anden største by på Sicilien, og bevæger os op til grækernes første landingsplads på Sicilien, den lille kystby Giardini Naxos.
Vi bor de første 5 nætter på Hotel Kalos, som ligger direkte ud til det azurblå hav og nogle hundrede meter fra byens strandpromenade. Her kan vi i ro og fred starte morgenerne med yoga og en svømmetur, efterfulgt af morgenmad og en samling med sang.
I de følgende 5 dage kommer vi til at opleve smukke Taormina, som Goethe lovpriste og gjorte kendt, og som kan fremvise verdens smukkeste græske teater og pittoresk idyl med øen Isola Bella.
Vi vil besøge den lille bjergby Savoca, som er et magisk, helligt sted på en bjergtop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Den lille by rummer intet mindre end 7 kirker, en borg og et kloster, samt den lille fascinerende cafe Vitelli hvor en berømt scene fra Godfather blev optaget.
Vi tager ind og betages af spændende arkitektur og lokal kultur i barokbyen Catania, hvor vi oplever den summende og intense aftenstemning.
Vi besøger vingården Passopisciaro og stiger ned i den storslåede Alcantara kløft. Vi tager op på toppen og betragter hele den fascinerende kyst og Taormina fra den lille idylliske by Castelmola.
Vi vil tage på en afslappende sejltur, og oplever en operakoncert.
De sidste dage på denne spændende rejse bliver brugt i en by, hvor man sagtens kunne tilbringe hele ugen, så meget har den at byde på: Siracusa! 
I fordums tider grækernes kulturelle hovedstad.
Vi vil indkvartere os på Hotel Populus i byens midte, og begive os ud og nyde denne stolte flotte by, hvor der hersker en på samme tid rolig og intens stemning. Byens historiske centrum som ligger på halvøen Ortigia er et overflødighedshorn af arkitektur, kunst, farver, lugte, skønhed, udsigter, musik, mad og drikke. Vi kommer også til at besøge verdens bedst bevarede græske teater som ligger side om side med et flot romersk amfiteater. 
Sidste aften har vi arrangeret et kulturelt møde på en musikrestaurant, hvor vi vil indtage en storslået menu og spille, synge og feste sammen med nogle lokale musikere. 

Som dine rejseledere,sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. Vi er to rejseledere, så den ene kan være tilstede mens den anden måske er optaget af planlægning. Vi er to forskellige rejseledere. Vi er begge meget interesseret i mennesker og deres liv og beskæftiger os begge med muligheder og udvikling på hver vores måde.
 

Samværet er essentielt på vores ture. Og på denne rejse er mulighederne for samvær helt i top, da vi bor sammen på hoteller hvor vi kan lave samlinger og synge m.m.. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og ER sammen fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene.

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os her på øen. Vi vil synge  sammen, så vi medbringer sanghæfter og instrumenter. Vi vil lave daglige ritualer sammen som forbinder os. Vi vil fordybe os i øens og byernes kultur.

Bevægelse er vigtigt. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Derfor er der mulighed for at dagene starter på græsplænen med øvelser hentet fra yoga og meditation. Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden.

20191022_080956_001.jpg
Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

IMG_6642.jpeg

Mette Guldagger

Rejseleder assistent

Arbejder som journalist til daglig, og holder af at tale med folk og opsøge gode historier.

Bruger en god del af fritiden på at dyrke musik sammen med andre, både som dreven korsanger i det københavnske kor Tritonus og i Trio Guldagger +, som spiller sange fra gemmebogen, i øjeblikket en koncertfortælling med Sebastians udødelige sange. Elsker yoga, vandreture og at cykle til alt. Har haft højskole i blodet siden et højskoleophold på Ærø i 1987, og har siden været med til at planlægge flere sommerhøjskoler i privat regi. har deltaget i rejsen til Sardinien sidste år.

Program:

Dag 1

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

 

Vi mødes kl.12.00foran seven-eleven kiosken og checker ind sammen.

14.00flyver vi direkte til Catania, hvor vi lander 1720. Vi kører til  Giardini Naxos i vores små minibusser og indlogerer os på Hotel Kalos. Vi mødes og får en velkomstdrink og spiser så aftensmad på en lokal Ristorante. 

20191022_105107-2_edited.jpg

Dag 2

For dem der vil, starter dagen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10. Vi mødes igen til morgensamling kl. 10, hvor vi synger og lærer hinanden at kende. Vi spadserer en tur sammen langs med kystpromenaden, hvor vi orienterer os og ser på det lokale liv. Der bliver nogle timers fritid til siesta, solbadning, shopping m.m.
Kl. 17 tager vi op af bjerget og går en tur i den lille bjergby Castelmola, hvorfra der er en mageløs udsigt. Vi spiser aftensmad i byen.

original_original_Catania.Taormina.AGE.R

Dag 3

For dem der vil, starter dagen igen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10.
Kl. 10 tager vi på en idyllisk og afslappende sejltur, hvor vi ser Taormina og den pittoreske ø Isola Bella, samt en smuk grotte. Efter middagspausen besøger vi byen Taormina kl. 14 og efter en guidet tur med besøg i det enestående græske teater og den smukke bypark, vil der være fritid til at undersøge byen på egen hånd. Vi indtager aftensmaden på restaurant Malvasia.

Taormina-teatro.jpg

Dag 4

For dem der vil, starter dagen med yoga og en svømmetur kl. 8.30. Der er morgenmad  fra 8 til 10. Kl. 10 er der en morgensamling hvorefter vi tager op langs kysten og besøger den lille bjergby Savoca, som er et magisk, helligt sted på en bjergtop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Den lille by rummer intet mindre end 7 kirker, en borg og et kloster, og så den lille fascinerende cafe Vitelli hvor en berømt scene fra Godfather blev optaget. Vi vil gå en smuk tur rundt om byen og se og opleve forskellige kirker og hellige steder. Vi slutter besøget med at spise frokost på den berømte cafe Vitelli. Vi er på hotellet ved 16 tiden, og der vil være tid lidt afslapning inden vi mødes til musik, sang og drinks kl.19. Vi spiser aftensmad og går til ro.

IMG_2154.jpg

Dag 5

For dem der vil, starter dagen kl. 8.30 med yoga og en svømmetur. Der er morgenmad fra 8 til 10. Efter morgensamlingen holder vi fri indtil kl. 12.30, hvor vi kører til Alcantara kløften, går en lille tur og spiser picnic sammen på dette idylliske sted. Efter en tur i kløften kører vi

videre til Siracusa, hvor vi indkvarterer os på vores nye hotel. Vi går en tur på Ortigia halvøen og spiser så middag på den skønne lokale restaurant Arrusti&Mangia.

DAD6BB37-1A7C-4170-BA3A-8034488CA806.heic
IMG_0322.jpg

Dag 6

Efter morgenmaden og morgensamlingen tager vi kl. 9.30 på den anden guidede tur, hvor vi skal se den arkæologiske park, som rummer både verdens bedst bevarede græske teater, et intakt romersk amfiteater og nogle meget spektakulære udgravninger og grotter. Fra 12.30 og frem til 18.00 er der fritid til at gå og nyde Siracusa, tage en drink ved lidoen, tage en svømmetur fra en af de mange badebroer, shoppe i de mange spændende butikker og eller tage en lille siesta. 18.30 mødes vi til et glas og en sang. Om aftenen står den på koncert med Mette, Torben og lokale musikere

på Ai Grani, hvor vi også spiser aftensmad.

Dag 7

Efter morgenmaden kører vi på udflugt sydpå langs med kysten og gør stop ved stranden Vendicari. Her laver vi yoga, svømmer en tur og holder morgensamling.

Vi går en tur og kigger på det forladte antikke tunfiskeristed. Vi fortsætter udflugten til den lille idylliske fiskerby Marzamemi, af arabisk oprindelse. Vi nyder en lille frokost og slentrer rundt i den pittoreske landsby. Efter endnu en badetur tager vi hjem og slapper lidt af eller får det sidste ud af Siracusa. Vi spiser aftensmad på vores hotel.

Marzamemi-piazza.jpg
middag.jpg

Dag 8

 Der er morgenmad  fra 8 til 10. Efter vores sidste morgensamling forlader vi hotellet og kører hen til egnens bedste pizzeria hvor vi spiser frokost.

Vi kører til lufthavnen så vi ankommer ved 14.00 tiden.

17.45 flyver vi til KBH, hvor vi lander 20.50

10_ortigia-holidays.jpg

Hotel Parco delle Fontane Siracusa

Hotel Arathena Rocks Giardini Naxos

Pris: 12.500 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, Sejltur, Operakoncert, Vinsmagning, Entreer, 3 x frokost m.m. 
Prisen er pr. person i dobbeltværelse .
Enkeltværelsestillæg: 700 kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres.

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves  ca. 6 uger før rejsens påbegyndelse.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 3 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

klima_edited.jpg

Hvis du har brug for at betale depositum eller restbeløbet med mastercard, så kan du gøre det her: