SYDFRANKRIG

I hjertet af Languedoc

 

28. Aug. - 4. Sept.
12.500


Midt i nationalparken og vindistriktet Languedoc finder vi denne perle, Domaine de Miravel, en gammel vandmølle, der ligger i den smukkeste dal, direkte ved floden i den mest vidunderlige uberørte natur. Stedet er nænsomt restaureret med økologiske materialer. Her er en sjælden skønhed og ro. Terasser med udsigt, swimmingpool, store og lækre fællesrum samt 16 store skønne værelser, som danner ramme om vores nye højskole. Her vil vi tilbyde Højskole 2.0  - alt godt for krop og sjæl, tid til fordybelse og oplysende nærvær.  Vi laver højskole med og for mennesker i samspil med musik, sang og den lokale natur og kultur. Højskoleuger der kaster glans over livet.
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere,sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. Vi er  to rejseledere, så den ene kan være tilstede mens den anden måske er optaget af planlægning. Vi er to forskellige rejseledere. Vi er begge meget interesseret i mennesker og deres liv og beskæftiger os begge med muligheder og udvikling på hver vores måde.
 

Samværet er essentielt på vores ture. Og på denne rejse er mulighederne for samvær helt i top, da vi bor sammen, nærmest som en familie i sommerhus. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og ER sammen fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene.

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os i landsbyen og i landet. Vi vil synge  sammen, så vi medbringer sanghæfter og instrumenter. Vi vil lave daglige ritualer sammen som forbinder os. Vi vil fordybe os i landsbyens, bjergenes og Miravels kultur.

Bevægelse er vigtigt. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Derfor er der mulighed for at dagene starter på græsplænen med øvelser hentet fra yoga og meditation. Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden.

Alle deltagere er forskellige og det er jo netop det dejlige ved dette møde. Derfor kan I se alle forslåede aktiviteter som muligheder, og ikke som tvang :-) Nogen kan lide morgenmotion, mens andre hellere vil vågne stille og roligt med en kop kaffe o.s.v. Der er plads til alles individualitet. I skal simpelthen frem for alt have det rart og mærke at I bliver set og hørt.

Vi rejser med jer:

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Mette Guldagger

Rejseleder assistent

Arbejder som journalist til daglig, og holder af at tale med folk og opsøge gode historier.

Bruger en god del af fritiden på at dyrke musik sammen med andre, både som dreven korsanger i det københavnske kor Tritonus og i Trio Guldagger +, som spiller sange fra gemmebogen, i øjeblikket en koncertfortælling med Sebastians udødelige sange. Elsker yoga, vandreture og at cykle til alt. Har haft højskole i blodet siden et højskoleophold på Ærø i 1987, og har siden været med til at planlægge flere sommerhøjskoler i privat regi. har deltaget i rejsen til Sardinien sidste år.

 

IMG_6642.jpeg
Program: 

Dag 1

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

9.00

Vi mødes i Kastrup kl. 9.00. Her checker vi ind sammen. 

10.55 flyver vi til Montpellier. Herefter har vi en 1,5 timers køretur til vores mølle Miravel som ligger tæt på byen Vieussan.

Vi får en drink og bliver indkvarteret. Vi samles og lærer hinanden og stedet at kende. Efter den dejlige aftensmad på vores store fælles terasse fortsætter vi hyggen med sang og snak.

 

Dag 2

For dem der har lyst starter dagen med yoga i naturen kl, 8. Den daglige morgenmad er mellem 8 og 9.30. Herefter holder vi dagens morgensamling med sang og fortælling.

Vi tager på vores første vandretur til den lille smukke landsby Vieussan. Efter en lille tur på nogle km gennem dalen besøger vi Francois og Birgit som ejer Miravel og som bor her i landsbyen. Vi får en lille historie om byen og området og bevæger os videre op til det gamle tårn, hvorfra der er en storslået udsigt. Vi spiser vores medbragte frokost, drikker et glas vin, og fortsætter vandringen af en anden rute hjemad til Miravel.
Efter lidt fritid og aftensmad holder Per en musisk fortælling om livsoplysning. 

 

Dag 3

For dem der har lyst starter dagen med yoga i naturen kl, 8. Den daglige morgenmad er mellem 8 og 9.30. Herefter holder vi dagens morgensamling med sang og fortælling.

Efter frokost får vi besøg af den lokale planteekspert Josephine, som først vil fortælle om planterne i området og hvad de kan bruges til, og dernæst vil tage os på en vandring, hvor vi selv kan finde planter som vi så vil forarbejde til mad, medicin eller kosmetik. Efter aftensmaden fortæller Francois historier om sit liv og  fortællinger fra Sydfrankrig. Vi slutter dagen med sang og et glas vin.

 

Dag 4

Der vil igen være yoga, morgenmad og morgensamling  mellem 8 og 10.
I dag vil vi besøge byen Roquebrun, som ligger 5 km fra møllen. Der vil være 3 muligheder at komme til Roquebrun på. Du kan ro i kano eller kajak. Du kan vandre på den smukke sti langs floden, eller du kan blive kørt dertil. I Roquebrun spiser vi frokost, hænger lidt ud og besøger så den spændende, højtbeliggende "Middelhavshave".  

Vi kommer hjem og får tid til lidt afslapning.

Efter aftensmaden vil Torben holde sangaften med udvalgte sange fra Højskolesangbogen. 

 

Dag 5

Der vil igen være yoga, morgenmad og morgensamling  mellem 8 og 10.

Vi holder fri resten af formiddagen.

Efter frokost tager vi på udflugt. Først besøger vi en af de klassiske Languedoc vingårde. Hen på eftermiddagen tager vi til byen Pezenas, hvor vi vil slentre gennem den gamle by, shoppe og drikke et glas vin på en af de hyggelige cafeer. Om aftenen besøger vi Danskeren Jan Honore , som vil fortælle om sit liv i Pezenas med mode, kunst, musik m.m.
Vi samler et lille Dansk/Fransk orkester og spiller for gruppen og de lokal 
fremmødte, før vi atter drager hjem og går til ro.

 

blomstervæg.jpg
testue.jpg
miravel1.jpg
roquebrun3.jpg
medpool.jpg
pezenas.jpg

Dag 6

Der vil igen være yoga, morgenmad og morgensamling  mellem 8 og 10. Om formiddagen er der gåtur til Ceps. Efter frokost besøger vi den spændende by Narbonne. Vi hygger og synger om aftenen.


 

heric_edited.jpg

Dag 7

Der vil igen være yoga, morgenmad og morgensamling  mellem 8 og 10
I dag vil igen bevæge os ud i den storslåede natur. Vi tager til det smukke område Les Gorges d'Héric, hvor vi vil vandre i bjerge, se på vandfald og måske bade i de små bjergsøer. Vi indtager vores picnic frokost i denne storslåede natur. Hjemme igen er der lidt fordybelsestid, og man kan denne eftermiddag/aften bestille ayurvediske behandlinger på møllen. 

82P2ybG2SC24h8KCtgNT2g.jpg

Dag 8

Efter morgenmaden holder vi farvel samling kl. 9, og  tager  så afsted til lufthavnen i Montpellier.

Kl 14.05 afgår flyveren til Kastrup, hvor den lander 16.20

 

0CzXQFoqS3Ol7L6sLvmejA.jpg
Det Praktiske

Pris : 12.500 kr. inkluderer:
Transport, Logi, alle måltider med drikkevarer og Udflugter!

 
Prisen er pr. person i dobbeltværelse
(Tillæg for enkeltværelse 500 Kr.)

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 10 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 10 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse.

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. en måned før kursusstart.

 

klima_edited.jpg

Hvis du ønsker at betale din rejse med Mastercard eller Visa, så kan du gøre det her:

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se KLM