TOSCANA&ELBA

- i Etruskernes fodspor

28. Maj - 4. Juni
12.400 Kr
Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Toscansk charme......

Vi vil kigge på et lille overset hjørne af Toscana.

Costa Etrusci. Den toscanske middelhavskyst.

Her ligger den lille idylliske by Castiglioncello, som er vores base by for denne uge.

Vi vil være sammen på det særlige Hotel Bartoli, hvor vi bor sammen med familien.

Vi går i etruskernes fodspor og kigger på Volterra, Popolunia og Elba.

Samværet er essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, vil vi mødes hele tiden og være sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og ER sammen fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene.

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os i landsbyen og i landet. Vi vil synge  sammen, så vi medbringer sanghæfter og instrumenter. Vi vil lave daglige ritualer sammen som forbinder os. Vi vil fordybe os i Castiglioncellos kultur og Etruskernes liv i Toscana og på Elba.

Bevægelse er vigtigt. Både den fysiske og åndelige bevægelse. Vi starter dagene med en tur til stranden, hvor der er mulighed for morgensvømning og en halv times bevægelse Vi bevæges af stemninger, kulturen og hinanden. 

Alle deltagere er forskellige og det er jo netop det dejlige ved dette møde. Derfor kan I med fordel se alle forslåede aktiviteter som muligheder, og ikke som tvang :-) Nogen kan lide morgenmotion, mens andre hellere vil vågne stille og roligt med en kop kaffe o.s.v. Der er plads til alles individualitet. I skal simpelthen frem for alt have det rart og mærke at I bliver set og hørt.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

21319187_612865085767768_6916276117104050810_o_edited.jpg

Per Larsen

Et dejligt levet liv med musikken som følgesvend har sat sine spor. 

Et arbejdsliv og et personligt liv som med "højskolen" i blodet. Dels som initiativtager til og efterfølgende som forstander på Den Rytmiske Højskole i Odsherred og dels som leder af Muskelsvindfondens store gruppe af frivillige hjælpere. Har derudover arbejdet som organisationskonsulent med særligt fokus på skabelsen af det gode (arbejds-) liv – med menneskelig trivsel i centrum.

Program:

Dag 1

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

Vi mødes i Kastrup lufthavn i terminal 2. kl. 11.00 Her checker vi ind sammen. 

12.50 flyver vi til Pisa. Efter en 2 timers flyvetur kører vi en times tid  til vores by Castiglioncello. Vi indkvarteres på Bartoli, dette charmerende hotel. Vi kan nå at tage en dukkert på stranden og få en drink inden aftensmaden.

Dag 2

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Herefter er der morgensamling med en sang og introduktion til hinanden og ugen. Vi tager på sightseeing i Castiglioncello og spiser frokost på hotellet.

Herefter er der fri indtil kl. 17.30 hvor der vil være foredrag om etruskerne og Italiens historie. 

Vi spiser aftensmad og hygger os med sang og historier.

Dag 3

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Herefter er der morgensamling. Vi kører til Volterra og beundrer denne fantastiske by.

Vi er hjemme sidst op eftermiddagen.

Dag 4

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Herefter er der morgensamling. Vi holder fri indtil kl. 16, hvor vi kører indtil Livorno. Vi tager en sightseeing i båd, rundt på de små kanaler og slutter besøget med et restaurantbesøg hvor vi spiser den berømte fiskeret Caccuccio.

Dag 5

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Herefter er der morgensamling. Vi kører en tur op til den pittoreske by Casale Marrittimo, hvor vi gået en tur og spiser frokost  Efter frokost tager vi hen og besøger en vingård og smager på sagerne. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen.Efter aftensmaden er der musik i haven, med sang og vin.

Livorno-itoscana.jpg

Dag 6

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Herefter er der morgensamling. Vi kører til Poppulonia og kigger på Etrusker udgravninger og middelalderbyen Poppulonia Alta. Vi spiser frokost og kører så til Piombino, hvorfra vi tager færgen til Elba. Vi ankommer til Elba sidst på eftermiddagen og indkvarteres på vores nye hotel: Hotel Relais delle Picchiaie.

Her kan vi tage en dukkert i poolen og så mødes vi og spiser aftensmad.

ee3d95414acfc15e94b65e129d06df7d.jpg

Dag 7

 Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages fra kl. 8. til 10. Vi tager på udflugt, først ind og se på Napoleons hus i Portoferraio. Her indtager vi også en lille frokost. Nu går turen til Machiana, hvor vi efter en gåtur tager liften op på Monte Capanne. Herefter kører vi ned til den sydlige del af øen og bader ved en af de dejlige strande. Vi slutter dagen med aftensmad og sang.
 

Dag 8

Kl. 8.30 mødes de morgenfriske til yoga og en svømmetur. Morgenmaden kan indtages mellem 8 og 10.00. Vi tager færgen kl. 11 og kører videre til Pisa, hvorfra vi flyver hjem kl. 15.50 til København. Her lander vi Kl. 18.10.

Elba-cropped-xlarge.jpg
elbahotel.png

Pris: 12.400 Kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, og udflugter! 
Prisen er pr. person i dobbeltværelse. Enkeltværelse tillæg 800 Kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres.

Senest 7 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 1500 kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 1 måned før rejsen

 

klima_edited.jpg

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se: norwegian