GRÆNSELAND

Vidunderlige Friesland

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Genforeningsrejse 

2020 er genforeningsåret, hvor Nordslesvig blev stemt tilbage til Danmark, og hvor Sydslesvig opstod som et mindretal i det nordligste Tyskland.
Vi tager til sydvestligste hjørne af Sydslesvig og ser hvordan det står til med Danskheden og hører om hvad genforeningen betød for området. Vi skal bo i Tønning, som ligger på halvøen Eidersted. Hele dette vestlige område hedder Frisland. 

Jeg er født og opvokset i Eidersted og vil  derfor med glæde vise jer denne pragtfulde halvø i Frisland.
Vi slår os ned i Skipperhuset på den idylliske havn i Tønning. Herfra vil vi først udforske den lille fiskerby Tønning og havnen og så begive os ud på hele halvøen Eidersted, som har det fladeste marklandskab, så fladt at, at det ville være oversvømmet hvis ikke der var bygget diger hele vejen rundt om. Her er et specielt lys og 360 graders udsyn. Vi kommer også til et af Tysklands store badebyer Skt. Peter med de kæmpe store sandstrande og tysk kur-atmosfære. Vi kigger på tusindvis af får og besøger en Haubarg, som er den særlige slags bondegård de har hernede.
Vi besøger også byen Husum og halligen Pellworm. Før vi vender blikket mod  danskhedens højborg Flensborg, besøger vi også hollænderbyen Frederiksstad. Vi slutter rejsen med et besøg i Flensborg og den danske præst Finn Egeris, der fortæller om sydslesvig og livet som præst i mindretallet.

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Per Larsen  rejse 3

Et dejligt levet liv med musikken som følgesvend har sat sine spor. 

Et arbejdsliv og et personligt liv som med "højskolen" i blodet. Dels som initiativtager til og efterfølgende som forstander på Den Rytmiske Højskole i Odsherred og dels som leder af Muskelsvindfondens store gruppe af frivillige hjælpere. Har derudover arbejdet som organisationskonsulent med særligt fokus på skabelsen af det gode (arbejds-) liv – med menneskelig trivsel i centrum.

 

Program:

Mandag

Mødested: 

Fredericia banegård

 

Mødetid:

Kl. 13.00

Vi mødes foran banegården i Fredericia

kl. 13.00.

Herfra kører vi i vores minibusser til Tønning.
Vi indkvarteres i Skipperhuset, en gammel dansk historisk bygning på havnen. Dette er vores base, og her kan vi sove, spise og synge. Vi holder en samling, hvor vi synger og lærer hinanden at kende. Vi spiser et dejligt aftensmåltid og får et godt glas vin eller en lokal øl. Vi slutter denne første dag med sang og musik.

Tirsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga på græsplænen 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.
Vi går en tur i Tønning og kigger på havnen, den gamle danske skole, de små idylliske huse på torvet og den danske præstegård. Vi indtager vores frokost på havnen foran skipperhuset og skal her snage på den lokale specialitet hesterejer.
Om eftermiddagen kører vi rundt på hele halvøen og går ture forskellige steder, godt guidet af Torben, som jo er vokset på halvøen. Der bliver mange anekdoter når vi nyder kaffen på et dige med udsigt til det specelle rød/hvide fyrtårn. Sidst på eftermiddagen kommer vi hjem til Skipperhuset. Efter aftensmaden skal vi høre foredrag om genforeningen og Sydslesvigs opståen.

Vi slutter dagen med lidt sang og en drink.

Onsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga på græsplænen 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi kører op til byen Husum, denne hyggelige lille by med havn og købstads- atmosfære. Vi vil slentre rundt og kigge på byen og spise vores frokost her. Om eftermiddagen kører vi hen over en dæmning ud på den første hallig Nordstrand. Vi kører tværs over og tager så færgen til Pellworm, som er en klassisk lille hallig, og vi vil udforske hvad det er for en størrelse. Ind under aften tager vi færgen tilbage og kører hjem til Tønning og et godt aftensmåltid. Vi vil spille musik og synge sammen om aftenen.

Torsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga på græsplænen 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi tager afsked med Tønning og kører til hollænderbyen Frederikstad. Efter en sightseeing i denne fascinerende kanalby spiser vi frokost og kører til Flensborg. Vi indkvarteres på Hotel, og efter en lille pause mødes vi og tager ind på gågaden i Flensborg, hvor vi har fri til at ose og kigge på lige det vi har lyst til.  Herefter besøger vi den danske præstegård og kirke i Engelsby. Præsteparret tager imod og vi spiser sammen i kirkelokalerne. Finn Egeris vil fortælle lidt om livet i Sydslesvig og så vil vi ellers spille og synge sammen her på vores sidste aften.

Fredag

Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter kører vi til den lille by ved grænsen Kobbermølle, hvor vi vil holde vores sidste samling og så gå en tur ved Flensborg fjord.
Vi spiser frokost og kører så stille og roligt op til Fredericia, hvor vi siger farvel til hinanden ved 14-15 tiden.

Pris:
Logi på dobbeltværelse i Skipperhuset:            5.400 Kr. udsolgt
Logi på Enkeltværelse i Skipperhuset:               6.300 Kr. udsolgt

Logi på Enkeltværelse Hotel                                  6.600 Kr.                 Alle sover på hotel i Flensborg                                  

inkluderer: Transport, Logi, Helpension, Undervisning, og udflugter! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  uger før  rejsens påbegyndelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 6. uger før rejsen.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

HØJSKOLEREJSER

Torben Egeris

Dyvekes Alle 11,1

2300 København

20837499

egeris@me.com

cvr-nr. 38421298

Rejsegarantifonden: nr. 2807

Send os en besked: