top of page

GRÆNSELAND

Vidunderlige Friesland

12. - 16. August
Pris: 6500 - 7500 Kr.
En tur til marsken  

Vi tager til det sydvestligste hjørne af Sydslesvig og ser hvordan det står til med Danskheden og hører om hvad genforeningen betød for området. Vi skal bo i Tønning, som ligger på halvøen Eidersted. Hele dette vestlige område hedder Frisland. 

Jeg er født og opvokset i Eidersted og vil  derfor med glæde vise jer denne pragtfulde halvø i Friesland.
Vi slår os ned i Skipperhuset på den idylliske havn i Tønning. Herfra vil vi først udforske den lille fiskerby Tønning og havnen og så begive os ud på hele halvøen Eidersted, som har det fladeste marklandskab, så fladt at, at det ville være oversvømmet hvis ikke der var bygget diger hele vejen rundt om. Her er et specielt lys og 360 graders udsyn. Vi kommer også til et af Tysklands store badebyer Skt. Peter med de kæmpe store sandstrande og tysk kur-atmosfære. Vi kigger på tusindvis af får og besøger en Haubarg, som er den særlige slags bondegård de har hernede.
Vi besøger også byen Husum og halligen Hooge. Før vi vender blikket mod  danskhedens højborg Flensborg, besøger vi også hollænderbyen Frederiksstad. Vi slutter rejsen med et besøg i Flensborg og den danske præst Finn Egeris, der fortæller om sydslesvig og livet som præst i mindretallet.

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Skipperhuset

er et historisk hus i Tönning, og det er noget ganske særligt. Vi har spisestue, avisstue og stort foredragslokale og vi har vores eget køkken hvor vi sørger for at der er drikkevarer man frit kan tage af.
Soveafdelingen er indrettet som lejrskole, så vi bor ganske primitivt, typisk i 4 eller 6 mandsstuer med køjesenge, men der er bad til alle værelser.
Vi medbringer selv sengelinned og håndklæde, og vil man læse i sengen, er det en god ide at medbringe en lille sengelampe eller lommelygte. Der kan også tilvælges hotelværelse til merpris.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Sven Wortmann

Program:

Mandag

Mødested: 

Fredericia banegård

 

Mødetid:

Kl. 13.00

Vi mødes foran banegården i Fredericia

kl. 13.00.

Herfra kører vi i vores minibusser til Tønning.
Vi indkvarteres i Skipperhuset, en gammel dansk historisk bygning på havnen. Dette er vores base, og her kan vi sove, spise og synge. Vi holder en samling, hvor vi synger og lærer hinanden at kende. Vi spiser et dejligt aftensmåltid og får et godt glas vin eller en lokal øl. Vi slutter denne første dag med sang og musik.

lejrskolen-skipperhuset-i-havnebyen-toen

Tirsdag

sankt-peter-ording-beach-germany_l.jpg

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.
Vi går en tur i Tønning og kigger på havnen, den gamle danske skole, de små idylliske huse på torvet og den danske præstegård. Vi indtager vores frokost på havnen foran skipperhuset og skal her smage på den lokale specialitet hesterejer.
Om eftermiddagen kører vi rundt på den sydlige del af halvøen og går ture forskellige steder, godt guidet af Torben, som jo er vokset op her.  Sidst på eftermiddagen kommer vi hjem til Skipperhuset. Efter aftensmaden skal vi høre foredrag om genforeningen og Sydslesvigs opståen.

Vi slutter dagen med lidt sang og et glas …..

Onsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Alt efter vejr og tidevand vil vi idag besøge en Hallig, som er en af de helt specielle små øer der findes i vadehavet. Vi vil også besøge Theodor Storms fødeby Husum. Vi kommer hjem og spiser aftensmad og der bliver tid til musik og syng sammen om aftenen.

husum.jpg

Torsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi tager i dag ud på det nordlige Eidersted, hvor vi også besøger Eiderstedts eneste Slot Hoyerswort og en Haubarg. Vi spiser vores madpakker et sted. derefter køre vi en lille tur og får så en guidet tur i den pittoreske by Frederikstad.

Om aftenen vil vi igen spille og synge sammen og fortælle anekdoter.

fried.jpg

Fredag

Der er morgenmad mellem 8 og 9, og herefter kører vi til Flensborg hvor vi kigger på Istedløven, den historiske midtby og vi besøger måske den Danske præst i Jørgensby, der så vil fortælle lidt om den Danske Kirke i Sydslesvig. Her spiser vi vores madpakker og synger en sang inden vi vender busserne mod Danmark og kører til Fredericia, hvor vi forventer at være ved 16 tiden.

J1xXSbmIT6WqOustXlEgEg.jpg

Pris:
Logi på dobbeltværelse i Skipperhuset:            6.500 Kr. 
Logi på Enkeltværelse i Skipperhuset:               6.900 Kr. 

Logi på Hotel                                                                7.500 Kr.                                            
inkluderer: Transport, Logi, Helpension, Undervisning, og udflugter! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  uger før  rejsens påbegyndelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 6. uger før rejsen.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

bottom of page