GRÆNSELAND

Vidunderlige Friesland

6. - 10. Juni og 8. - 12. August
Pris: 6200 - 7100 Kr.
En tur til marsken  

2020 var genforeningsåret, hvor Nordslesvig blev stemt tilbage til Danmark, og hvor Sydslesvig opstod som et mindretal i det nordligste Tyskland.
Vi tager til sydvestligste hjørne af Sydslesvig og ser hvordan det står til med Danskheden og hører om hvad genforeningen betød for området. Vi skal bo i Tønning, som ligger på halvøen Eidersted. Hele dette vestlige område hedder Frisland. 

Jeg er født og opvokset i Eidersted og vil  derfor med glæde vise jer denne pragtfulde halvø i Frisland.
Vi slår os ned i Skipperhuset på den idylliske havn i Tønning. Herfra vil vi først udforske den lille fiskerby Tønning og havnen og så begive os ud på hele halvøen Eidersted, som har det fladeste marklandskab, så fladt at, at det ville være oversvømmet hvis ikke der var bygget diger hele vejen rundt om. Her er et specielt lys og 360 graders udsyn. Vi kommer også til et af Tysklands store badebyer Skt. Peter med de kæmpe store sandstrande og tysk kur-atmosfære. Vi kigger på tusindvis af får og besøger en Haubarg, som er den særlige slags bondegård de har hernede.
Vi besøger også byen Husum og halligen Pellworm. Før vi vender blikket mod  danskhedens højborg Flensborg, besøger vi også hollænderbyen Frederiksstad. Vi slutter rejsen med et besøg i Flensborg og den danske præst Finn Egeris, der fortæller om sydslesvig og livet som præst i mindretallet.

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Potr%C3%A6t%20b_edited.jpg

 Sven Wortmann

Sønderjyde bosat i Hobro, men opvokset i grænselandet i Frøslev. Arvelig belastet ind i historien og har bogstaveligt talt grænseegnens forfædre under neglene!  Jeg er optaget af gode fortællinger. Som Karen Blixen siger: ”Når vi fortæller sætter vi livet på plads”! Det må gerne være historier der gør hovedet let og hjertet glad! 

Bruger fritiden på musik, revy og sang, og højskolen bliver levende for mig, når vi synger sammen. ”Optræder” ugentligt på en nordjysk radiokanal,  som “min sønderjyske far”. 

 

Program:

Mandag

Mødested: 

Fredericia banegård

 

Mødetid:

Kl. 13.00

Vi mødes foran banegården i Fredericia

kl. 13.00.

Herfra kører vi i vores minibusser til Tønning.
Vi indkvarteres i Skipperhuset, en gammel dansk historisk bygning på havnen. Dette er vores base, og her kan vi sove, spise og synge. Vi holder en samling, hvor vi synger og lærer hinanden at kende. Vi spiser et dejligt aftensmåltid og får et godt glas vin eller en lokal øl. Vi slutter denne første dag med sang og musik.

lejrskolen-skipperhuset-i-havnebyen-toen

Tirsdag

sankt-peter-ording-beach-germany_l.jpg

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.
Vi går en tur i Tønning og kigger på havnen, den gamle danske skole, de små idylliske huse på torvet og den danske præstegård. Vi indtager vores frokost på havnen foran skipperhuset og skal her smage på den lokale specialitet hesterejer.
Om eftermiddagen kører vi rundt på den sydlige del af halvøen og går ture forskellige steder, godt guidet af Torben, som jo er vokset her.  Sidst på eftermiddagen kommer vi hjem til Skipperhuset. Efter aftensmaden skal vi høre foredrag om genforeningen og Sydslesvigs opståen.

Vi slutter dagen med lidt sang og et glas …..

Onsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Alt efter vejr og tidevand vil vi idag besøge en Hallig, som er en af de helt specielle små øer der findes i vadehavet. Vi vil også besøge Theodor Storms fødeby Husum. Vi kommer hjem og spiser aftensmad og der bliver tid til musik og syng sammen om aftenen.

husum.jpg

Torsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi tager i dag ud på det nordlige Eidersted, hvor vi også besøger Eiderstedts eneste Slot Hoyerswort og en Haubarg. Vi spiser vores madpakker et sted. derefter køre vi en lille tur og får så en guidet tur i den pittoreske by Frederikstad.

Om aftenen vil vi igen spille og synge sammen og fortælle anekdoter.

fried.jpg

Fredag

Der er morgenmad mellem 8 og 9, og herefter kører vi til Flensborg hvor vi kigger på forskellige ting og besøger den Danske præst i Jørgensby, der vil fortælle lidt om den Danske Kirke i Sydslesvig. Her spiser vi vores madpakker og synger en sang inden vi vender busserne mod Danmark og kører til Fredericia, hvor vi forventer at være ved 16 tiden.

J1xXSbmIT6WqOustXlEgEg.jpg

Pris:
Logi på dobbeltværelse i Skipperhuset:            6.200 Kr. 
Logi på Enkeltværelse i Skipperhuset:               6.900 Kr. 

Logi på Enkeltværelse Hotel                                  7.100 Kr.                                            
inkluderer: Transport, Logi, Helpension, Undervisning, og udflugter! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  uger før  rejsens påbegyndelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 6. uger før rejsen.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring