Umbrien

Italiens grønne hjerte

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 
Italiens grønne hjerte

Denne charmerende og uspolerede region, der et helt lille land i sig selv, grænser ikke op til et andet land – og i kraft af sin beskyttede position, har Umbrien formået at bevare ældgamle italienske traditioner inden for kunst og gastronomi.

Med ophold i bl.a. den ungdommelige middelalderby Perugia, hvor mange venlige studerende sætter præg på, - og kontrast til de historiske rammer, skabes en stemning, hvor byens turister optages i helheden som et naturligt incitament til byens livsnerve.

At gå efter - Livets sande værdier – lyder måske lidt højtravende, men er ikke desto mindre det ordvalg, der godt kunne beskrive den livsform, som Umbrerne i stor udstrækning synes optaget af.

Har du aldrig oplevet, eller genoplevet stemningen i Franz af Assisi`s smukke by? - Har du været i Gubbio – med dens intense middelalderstemning? - Har du smagt trøfler i deres hjemland? - Eller rødvin og klassificeret olivenolie i Montefalco? – Hvidvin i Orvieto? – eller for den sags skyld fået serveret Vildsvinemørbrad med trøffelsauce? -         Hvilken by på toppen af et bjerg – på størrelse med Odense – har 2 universiteter, det ene forbeholdt udlændinge?                        

Hvor fremstilles Italiens lækreste schokolade? – og smukkeste keramik?    Hvor er et af hjemstederne for den smukke etruskiske kunst? -                    Har du aldrig set domkirken i Orvieto – en af Italiens allersmukkeste? -        Eller klippehulen, hvor en krigsførende pave gemte sig for sine forfølgere? 

Der er mangfoldige spørgsmål og mindst lige så mange svar, der skal opleves - og ikke mindst sanses i dette Italiens Grønne Hjerte – der består af bløde bjergrige landskaber med mur-omkransede middelalderbyer  og en jordnær befolkning, der stædigt holder fast på traditionerne  og gør en dyd ud af ikke at forandre sig.                                                                                  Historien holdes derfor i hævd og fejres med fester - i rigt mål - året igennem. 

Tag med – og oplev en af Italiens mest intimt charmerende og historisk spændende regioner!

Som din rejseleder, sætter jeg en ære i at være tilstede og nærværende. Jeg ønsker at deltagerne, og det inkluderer mig, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte.

Jeg rejser med dig :

Kjeld Høegh

 

Er skuespiller, retorikpædagog og foredragsholder.

Kjeld har været rejseleder i mange år - og har tabt sit hjerte til Italien.

Humor – handling og hjælpsomhed - er et par af de egenskaber der, på rejsen, kendetegner denne engagerede ildsjæl. 

Han underviser præster i Liturgisk Nærvær og retorik – og holder foredrag om bl.a. Kropssproget, Siciliens Historie og Danske Dialekter – og giver gerne, på forespørgsel, prøver på sidstnævnte lokalsprog.

Kjeld har undervist i drama og metrik på Det Danske Musicalakademi og

er uddannet ved Århus Kultur Rejselederskole i 2002

Program:

Lørdag

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

Mødetid:

Kl. 12.30

Vi mødes i Kastrup lufthavn i terminal 2. kl. 12.30. Her checker vi ind sammen. 

14.25 flyver vi direkte til Firenze hvor vi lander kl. 16.40.

Herfra kører vi til den velbevarede middelalderby Orvieto, der ligger med sin pragtfulde gotiske domkirke på en 350 m høj vulkansk tufklippe, i det sydvestlige Umbrien.

Her er vores hotel for de næste to nætter. Vi bliver indkvarteret, spiser aftensmad og lærer hinanden at kende over et glas vin, før vi går til ro.

Søndag

Efter morgenmaden er der et kort foredrag om Umbrien og de byer vi skal se.                                Derpå besøger vi den sort/hvidstribede domkirke, hvis facade er en af Italiens smukkeste.I højre sideskib venter en ny betagende oplevelse i Capella della Madonna di San Brizio, hvor vi overvældes af Luca Signorelli`s fremragende og frygtindgydende fresker, som han malede i perioden 1499 – 1504. Netop her sugede Michelangelo inspiration til sig, før han skabte værkerne i det Sixtinske Kapel i Vatikanet. 

Vi kan besøge museet Claudia Faina med etruskiske fund, der ligger overfor domkirken og der vil være mulighed for at komme ned i Sct. Patricius`brønd – en 62 m. dyb skakt, - som fører til det dyrebare grundvand - samt Pozzo della Cava, som oprindeligt er udhugget af etruskerne, og som har forgreninger til huler, hvor indbyggerne er flygtet til under byens belejringer. Byen har desuden mange betagende udsigtspunkter – en stor keramiktradition og er kendt for den dejlige Orvieto hvidvin. 

Vi nyder aftensmaden og lidt fritid/en aftentur - før vi går til ro

Mandag

Forlader vi Orvieto og kører mod Spoleto.                                                                                            Men på vej hertil, finder vi den lille by Todi, som vi når efter en lille times kørsel.

Italienerne har kåret Todi, som verdens bedste by at leve i, efter at den, - af videnskabsmænd i USA -blev kåret som model for bæredygtighed - og for dens evne til at genopfinde sig selv over tid. Efter en lille byrundtur spiser vi frokost og kører endnu en lille time til Spoleto.

Efter indkvartering går vi en tur i Spoleto, der bl.a. byder på en meget smuk domkirke fra 1198 – bygget op af stenblokke fra gamle romerske paladser. Derefter følger vi cirkelvejen rundt om en enorm fæstning fra pavestatens indflydelse i 1300 tallet – og pludselig er der et nyt panorama: Tårnbroen, der er bygget på en romersk akvædukt over Tessino floden og forbinder pavefæstningen med Monteluco bjerget mod sydøst. 

Vi skal bl.a. have vores første intense møde med lækkerierne på det Umbriske marked - inden middagen ved 20 tiden.

Tirsdag

Tager vi om morgenen afsked med Spoleto og kører nordpå mod Umbriens hovedby Perugia.  På vejen besøger vi den lille by Montefalco og spiser frokost – som vi afslutter på vingården Alessandrini. Her skal vi smage den enestående Montefalco vin lavet på Sagrantino druen og der vil være mulighed for at købe små lokale delikatesser. 

Vi fortsætter nordpå og lægger vejen om ad Deruta – en berømt keramik by – lidt syd for Perugia. Derefter finder vi vores hotel i Perugia for de næste 4 nætter og checker ind. Senere spiser vi sammen og hygger lidt inden vi går til ro.

Onsdag

Om formiddagen er der byvandring i Perugia. En by der udstråler ungdommelighed på trods af en middelalderlig bykerne med små krogede og stejle gader – hvilket skyldes at vi finder ikke mindre end to universiteter – placeret midt i byen. Vi går på opdagelse og finder rester af de oprindelige etruskiske og romerske bymure i den underjordiske middelalderby – der først er blevet udgravet i 1980erne. Vi vandrer på Corso Vanucci  – byens brogede og fascinerende hovedstrøg med livlige cafeer og gode forretninger og vi besøger den imponerende malerisamling Galleria Nazionale dell`Umbria med værker skabt gennem 600 år – fra 1200 til 1800.              Efter frokost er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd – og evt. uddybe kendskabet til formiddagens seværdigheder. For interesserede vil et tilbud også være, at vi besøger den fantastiske etruskiske gravplads Ipogeo dei Volumni i byens sydlige del.                Vi nyder aftensmaden under rolige former, før vi går til ro.

Torsdag

Om morgenen kører vi til Assisi og tilbringer dagen. Byen er især domineret af den betydning, som grundlæggeren af Franciscanerordenen (Gråbrødrene) –  den Hellige Frans (1182 – 1226) har haft for byen og hele den katolske kirke. Vi besøger den berømte Basilica di San Francesco med pragtfulde udsmykninger og billeder af bl.a. Giotto, Cimabue og Lorenzetti – samt andre bygninger og steder i området, der har været på Unesco`s verdensarvsliste siden 2000.            Vi skal bl.a. også se Santa Chiara kirken, der er opført over Clara af Assisi (1182 – 1253), som stiftede Clarisserordenen for nonner – og nyde stemningen på den charmerende Piazza del Commune med springvandet og Minerva templet opført af romerne omkring Kristi fødsel.Tæt ved denne plads ligger Frans` barndomshjem, som vi også skal besøge.

Hen på eftermiddagen kører vi den korte tur tilbage til Perugia – hvor der er mulighed for lidt mere udforskning i byen – eller et hvil før middagen.

Fredag

Dagstur til Gubbio:
Bjergbyen, der ligger ca. 60 km. nord for Perugia - ved bjerget Ingino, opleves næsten uforandret siden middelalderen. Med sine bombastiske stenbygninger – gør byen et uudsletteligt indtryk på alle besøgende. Mens man slentrer gennem gaderne blandt kirker, paladser og huse – står tiden stille.                       I det respektindgydende Konsulernes Palads – der stod færdig i 1346 – skal vi se de 7 bronzetavler Tavole Egubine fra 200 f. Kr. – der, på det originale Umbriske sprog fra før Romertiden, fortæller om dette folks traditioner og religiøse ceremonier. Vi bevæger os videre til Hertugpaladset (Palazzo Ducale) og Domkirken på modsatte side og derpå til tovbanen (Funivia Colle Eletto) hvor vi lydløst svæver op til toppen af Monte Ingino og nyder en pragtfuld udsigt. Senere lægger vi vejen forbi Det Romerske Teater – opført omkr. Kristi fødsel - og som stadig bruges til klassiske teaterforestillinger om sommeren. Vi er tilbage i Perugia sidst på eftermiddagen, hvor der vil være 2 – 3 timer til fri disposition inden middagen. 

Lørdag

Hjemrejse dag:                                                             Efter tidlig morgenmad forlader vi hotellet og kører til lufthavnen i Firenze

afg. 11.30  til København, hvor vi lander kl. 13.45.

Pris: 10.900 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, Undervisning, og udflugter! 

Prisen er pr. person i doppeltværelse .

Enkeltværelsestillæg: 1050 kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 20 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages 4 uger før  rejsens påbegyndelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves 15. marts 2018

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se: Vueling

HØJSKOLEREJSER

Torben Egeris

Dyvekes Alle 11,1

2300 København

20837499

egeris@me.com

cvr-nr. 38421298

Rejsegarantifonden: nr. 2807

Send os en besked: