top of page

MOLS BJERGE

1. - 5. August
Pris: 5.900
Det smukkeste Danmark

Efter den succesfulde tur til Friesland, laver vi nu vores første tur i Danmark. Mens Friesland er mit barndomsland, er Mols bjerge blevet mit nuværende hjem. 
Her er det hele, - de smukkeste landskaber med vildtvoksende natur, store bakkeområder, smukke strande, pittoreske byer og et stort kulturudbud.

Vi vil på fem dage få et varieret indblik i hvad vores smukke egn har at byde på. Det bliver en unik oplevelse, hvor vi kommer til at møde mange spændende mennesker der bor på egnen og som vil berige os med musik, foredrag, mad m.m.

Der vil være fokus på den smukke natur, men også alt det andet spændende, som egnen har at byde på. Vi bor midt i molsbjerge på Molslaboratoriet, som har de skønneste faciliteter og hyggelige værelser. Uanset vejr vil vi her skabe den helt rigtige højskolestemning. Vi er på hjemmebane og vil derfor også have mulighed for at forplejningen bliver en særlig oplevelse, både i smag og den måde den serveres på. 

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Per Larsen  

Et dejligt levet liv med musikken som følgesvend har sat sine spor. 

Et arbejdsliv og et personligt liv som med "højskolen" i blodet. Dels som initiativtager til og efterfølgende som forstander på Den Rytmiske Højskole i Odsherred og dels som leder af Muskelsvindfondens store gruppe af frivillige hjælpere. Har derudover arbejdet som organisationskonsulent med særligt fokus på skabelsen af det gode (arbejds-) liv – med menneskelig trivsel i centrum.

 

Program:

Mandag

Mødested: 

Mols Laboratoriet

 

Mødetid:

Kl. 14.00

Der er mulighed for at blive afhentet i Århus ved færgen eller banegården.

Vi mødes på Molslaboratoriet kl. 14 og finder et værelse og hygger med lidt kaffe.

Kl. 16 mødes vi og synger en sang, hvorefter vi byder velkommen og fortæller lidt om os og stedet. Her vil Anni, som har holdt styr på stedet i 35 år, også fortælle om forholdene.

Så er det tid til en gåtur, hvor vi går ned og kigger på stranden og vandet.

Efter den første dejlige aftensmad mødes vi det helt rigtige sted og lærer hinanden at kende, får et glas og en sang og går til ro.

laboratoriet.jpg

Tirsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling. Stedets naturvejleder vil holde foredrag om hvad naturen har at byde på.

Vi begiver os herefter ud på vores første vandretur i det smukke landskab. På et udsøgt naturskønt sted vil vores præmiekok Dorte servere en dejlig frokost, før vi begiver os ud på anden halvdel af vandreturen. Hjemme igen er der nogle timer med tid til ro, hvor der er mulighed for et havbad eller blot lidt afslapning. Efter aftensmaden mødes vi og synger sange og hygger os, måske omkring et bål.

molsvej.jpg

Onsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi tager ud på vores anden vandretur med en varighed på ca. 4 timer. Undervejs indtager vi vores dejlige madpakke.

Hjemme igen er der tid til ro i nogle timer.

Sidst på eftermiddagen besøger vi Friland - et spændende bæredygtigt minisamfund. Efter en rundvisning, spiser vi aftensmad i Dortes frilandshave. Om Aftenen vil vi opleve en koncert enten på Friland eller i Ebeltoft.

Torsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

I dag skal vi ud og sejle og se herlighederne fra vandsiden. Fra Ebeltoft sejler vi ud med det historiske Paketskib Skødshoved. 
Skipper Geert fortæller on skibets historie og om de steder vi sejler forbi.

Vi indtager vores frokost på havnen i Ebeltoft

og derefter en byvandring i denne lille perle, hvor vi også vil besøge det prisbelønnede Maltfabrikken.

Vi kommer hjem sidst på eftermiddagen og kan lige slappe lidt af inden den vi atter indtager et kosteligt aftenmåltid. 

Om aftenen får vi besøg af Lars Schuster, et spændende menneske, der vil fortælle om det at skifte kurs midt i livet og følge hjertet - fra trompetist til akupunktør. En aften med musik og healing!

Skødshoved03.jpg
mols-bjerge4_edited.png

Fredag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi forlader værelserne og pakker bilerne.

Vi tager ud på vores sidste gåtur - til Femmøller strand og kigger her på Danmarks første planlagte ferieby Egil Fischer feriebyen med molskroen. Vi besøger kursuslederen og spiser en afskedfrokost i haven. 

shutterstock_154734599_djursland_coast_4

Pris:
Logi på dobbeltværelse  5900 Kr.
Logi på enkeltværelse 6500 Kr.                                            
Inkluderer: Logi, Helpension, Undervisning, og udflugter! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 18 deltagere og der skal mindst være 10 deltagere for at opholdet gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 10 og derover gives der en hensigtserklæring om turens gennemførelse. 

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis turen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om turens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 6. uger før 

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

bottom of page