GRÆNSELAND

Spændende Østslesvig

6. - 10 december
5.800 Kr
Genforeningsrejse 2

2020 er genforeningsåret, hvor Nordslesvig blev stemt tilbage til Danmark, og hvor Sydslesvig opstod som et mindretal i det nordligste Tyskland.
Vi tager til sydvestligste hjørne af Sydslesvig og ser hvordan det står til med Danskheden og hører om hvad genforeningen betød for området. Vi skal bo på det dejlige kursussted Christianslyst som ligger i nærheden af Slesvig. Kursusstedet ligger i smuk natur og rummer både enkelt og dobbeltværelser, samt gode fællesarealer. Her skal vi nyde vores måltider, holde morgensamlinger, dyrke yoga og gåture, og om aftenen vil der være musik, sang og foredrag.

Vi vil udforske den smukke fjord Slien, Det storslåede Gottorp slot, og Dannevirke den ene dag. Vi skal også opleve Flensborg fjord og slottet i Lyksborg samt diverse ting og oplevelser i Flensborg by. 
Vi slutter rejsen med et besøg i Flensborg og den danske præst Finn Egeris, der fortæller om sydslesvig og livet som præst i mindretallet.

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som dine rejseledere, sætter vi en ære i at være tilstede og nærværende. Vi ønsker at deltagerne, og det inkluderer os, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, ud fra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der omgiver os. Vi fordyber os i områdets mentalitet og hjerte. Vi synger sammen og holder morgensamlinger. Vi bevæger os - morgenyoga, vandringer m.m.

Vi rejser med dig :

Torben Egeris

Rejsearrangør og rejseleder

Startede rejsekurserne på Højskolen Snoghøj i 2004 og har siden arrangeret og gennemført rigtig mange rejser, især til Italien. 

Medbringer klaver og sanghæfter og sørger for det gode humør og at alting klapper.

Har været forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.

Pianist og komponist gennem hele livet. 

Har arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svømning og gymnastik siden 1993.

 

Per Larsen  

Et dejligt levet liv med musikken som følgesvend har sat sine spor. 

Et arbejdsliv og et personligt liv som med "højskolen" i blodet. Dels som initiativtager til og efterfølgende som forstander på Den Rytmiske Højskole i Odsherred og dels som leder af Muskelsvindfondens store gruppe af frivillige hjælpere. Har derudover arbejdet som organisationskonsulent med særligt fokus på skabelsen af det gode (arbejds-) liv – med menneskelig trivsel i centrum.

 

Program:

Søndag

Mødested: 

Fredericia banegård

 

Mødetid:

Kl. 13.00

Vi mødes foran banegården i Fredericia

kl. 13.00.

Herfra kører vi i vores minibusser til Christianslyst.
Vi indkvarteres. Vi holder en samling, hvor vi synger og lærer hinanden at kende. Vi spiser et dejligt aftensmåltid og får et godt glas vin eller en lokal øl. Vi slutter denne første dag med sang og musik.

Mandag

dane1-scaled.jpg

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.
Vi går en tur i omegnen og oplever vinterstemningen ved den nærliggende Sli. Vi indtager vores frokost på Christianslyst.
Om eftermiddagen kører vi til Dannevirke og Hedeby og oplever disse historiske monumenter. Efter aftensmaden skal vi høre foredrag om genforeningen og Sydslesvigs opståen.

Vi slutter dagen med lidt sang og et glas …..

Tirsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier.

Vi tager til Lyksborg slot og får en rundvisning på denne lille perle. Vi indtager vores madpakker og drikker kaffe, hvorefter turen går til Flensborg, hvor vi skal opleve en masse spændende ting, bl. a. det kendte julemarked på torvet..  Efter aftensmaden derhjemme  står den på koncert.

city-2523641_960_720.jpg

Onsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Ellers er der morgenmad mellem 8 og 10, og herefter en udvidet morgensamling med sange fra højskolesangbogen.

Efter frokost tager vi til Slesvig og besøger det meget storslåede Gottorp Slot efter kaffen kigger vi på Slesvig by inden vi kører hjem og spiser og hygger.

gottorp.jpg

Torsdag

For dem der har lyst er der morgen yoga 8.30. Der er morgenmad mellem 8 og 10, og herefter morgensamling med sang og historier. Vi tager til Jørgensby  og besøger den Danske præst,  der vil fortælle lidt om den Danske Kirke i Sydslesvig. Her spiser vi vores madpakker og synger en sang inden vi vender busserne mod Danmark og kører til Fredericia, hvor vi forventer at være ved 15 tiden.

Pris:
5.800 Kr.    på dobbeltværelse

6.200 Kr.    på enkeltværelse                               

inkluderer: Transport, Logi, Helpension, Undervisning, og udflugter! 

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der gives løbende orientering om antallet af deltagere, og så snart antallet er på 8 og derover gives der en hensigtserklæring om rejsens gennemførelse. Den endelige beslutning om rejsens gennemførelse tages ca.  uger før  rejsens påbegyndelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 150o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves ca. 6. uger før rejsen.

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 4 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring