Sicilien -

fra Palermo til Catania

12. - 19. oktober 2017
Pris: 10.900 Kr.
Historiernes Ø

Sicilien var allerede i oldtiden centrum i Europa og har gennem historien været både hjemsøgt og gæstet af en lang række folkeslag der, skiftevis gennem århundrederne, har erobret og besat den charmerende og frugtbare ø. Fønikere, grækere, romere, byzantinere, maurere, normanner og spaniere er blot nogle af de nationaliteter der, gennem 3000 år, via storslået arkitektur, kunst, traditioner og gastronomi har sat deres præg på øen. Store områder er dækket af bakker og bjerge – og på golde marker, gror palmer, kaktus, citrustræer, vinranker og oliventræer på trods af et, for os nordboere, tilsyneladende ufrugtbart indtryk. Figenkaktus og mandeltræer er også en væsentlig del af floraen på øen og langs de solbeskinnede strande, henter farvestrålende fiskerbåde deres forskellige andele af havets frugter. Vi skal på en kulturhistorisk odysse og opleve det bedste denne ø kan byde på.

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som din rejseleder, sætter jeg en ære i at være tilstede og nærværende. Jeg ønsker at deltagerne, og det inkluderer mig, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker VÆREN sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, udfra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os på Sicilien. Vi fordyber os i øens mentalitet og hjerte.

Jeg rejser med dig :

Kjeld Høegh

 

Er skuespiller, retorikpædagog og foredragsholder.

Kjeld har været rejseleder i mange år - og har tabt sit hjerte til Italien.

Humor – handling og hjælpsomhed - er et par af de egenskaber der, på rejsen, kendetegner denne engagerede ildsjæl. 

Han underviser præster i Liturgisk Nærvær og retorik – og holder foredrag om bl.a. Kropssproget, Siciliens Historie og Danske Dialekter – og giver gerne, på forespørgsel, prøver på sidstnævnte lokalsprog.

Kjeld har undervist i drama og metrik på Det Danske Musicalakademi og

er uddannet ved Århus Kultur Rejselederskole i 2002

Program:

Torsdag

Mødested: 

Kastrup lufthavn

terminal 2

 

Mødetid:

Kl. 08.00

Vi mødes i Kastrup lufthavn i terminal 2. kl. 08.00. Her checker vi ind sammen. 

Vi finder et roligt sted og drikker en kop kaffe og hilser på hinanden.

9.50 flyver vi via Milano til Palermo, hvor vi lander kl. 16.00.

Herfra kører vi en times tid til vores hotel i Cefalu. Vi indkvarteres og har lidt fritid inden vi mødes til aftensmaden.

Vi går nok lidt tidligt til ro efter den lange rejsedag.

Fredag

Om formiddagen tager vi vor lille smukke by Cefalù i øjesyn. (15.000 indb. - grundlagt i 4. årh. f.Kr.) Vi begynder i domkirken, (evt. messe) der er opført i 1140erne i romansk byggestil af normannerkongen Roger ll, der i havsnød ud for kysten havde bedt om frelse – og efter at være kommet vel i land, holdt sit løfte til Gud. Et fremragende byzantisk mosaikarbejde dominerer apsis, der øverst forestiller den almægtige Kristus. En 270 m høj klippe Rocca di Cefalù dominerer blikket, når man ser op fra de smalle middelaldergader, hvor bl.a. små hyggelige restauranter serverer de fisk, som de farvestrålende både bringer ind fra havet tidligt om morgenen. Efter frokost er der mulighed for at udforske byen på egen hånd, fx besøge bymuseet Mandralisca, - se resterne af Roger ll`s palads Osterio Magno – eller en tur på den skønne strand, etc. Alternativt er der også mulighed for en lille udflugt til valfartskirken, på det godt 1000 m høje Gibilmanna bjerg, med en storslået udsigt, hvor bl.a. De Lipariske Øer mod nordvest er synlige. Aftensmaden finder vi let i Cefalù.

Lørdag

Efter morgenmad kører vi mod Erice, en af øens vestligste byer, der ligger højt oppe på en klippeformation med en fantastisk udsigt – både over den vestlige del af øen og ud over de Egadiske øer. Erice var oprindeligt hjemsted for Siciliens urbefolkning Elymerne, omkr. 1200 f.Kr.. Vi ser Castello di Venere, bygget af normannerne i 1100 – 1200 tallet på resterne af et Venustempel. Denne ældgamle bjergby, hvor biler ingen adgang har, emmer af middelalderstemning 

Efter en kort frokost kører vi igen ind i landet til Segesta og besøger Siciliens mest velbevarede græske tempel. Segesta er grundlagt  på den Trojanske Krigs tid omkr. 1200 f.Kr. og blev ødelagt af araberne i 900 tallet e.Kr. I dag er der stort set kun et tempel og et teater tilbage, men disse er til gengæld et besøg værd i deres naturskønne beliggenhed.     På vej tilbage besøger vi en af verdens smukkeste kirker – domkirken i Monreale, Santa Maria la Nuova, opført af normannerkongen Vilhelm ll i 1166 - 89 og som rummer verdens største sammenhængende mosaikudsmykning. Domkirken er bygget sammen med et Benediktinerkloster, af samme alder som kirken. Efter en tur rundt i klostrets grønnegård med en fontæne og 216 forskellige tvillingsøjler kører vi mod vores hotel i Cefalù.

Søndag

Vi forlader Cefalu og kører ind på øen..    Afhængig af vejr og sigtbarhed, lægger vi vejen forbi byen Enna, øens midtpunkt, der ligger knap 1000 m over havet og som Normannerne belejrede i over 27 år (1061 – 88) før det lykkedes at erobre den fra araberne. Fra Ceres klipperne og Normannerfæstningen Castello di Lombardia på toppen af byen, er der en storslået udsigt, som i klart vejr afslører Etna`s konturer 70 km mod øst. Lidt udenfor Piazza Armerina finder vi Villa Romana del Casale. En udgravet 3500 m2 stor pragtvilla, fra omkr. 300 evt., der har tilhørt en højtstående romersk embedsmand (som menes at have været Kejser Diokletians medkejser Maximian Hercules) og som er dekoreret med verdens fineste, bevarede romerske mosaikker. Et helt enestående indblik i 40 rum med næsten intakte, fornemme mosaikgulve – og vægge, der forestiller jagtscener, sport, fiskeri, dans, elskov, citerspil, vinhøst, etc. - Efter nogle timer i de kejserlige gemakker, kører vi mod Catania midt på Øst Sicilien.

Efter at have indlogeret os på hotellet spiser vi aftensmad.

Mandag

Efter en, måske lidt sen morgenmad - er der om formiddagen byvandring i Catania: Vi besøger Domkirken, der er grundlagt af normannerne i begyndelsen af 1100 tallet og viet til skytshelgenen Santa Agatha, men som i lighed med det meste af byen, blev ødelagt ved det store jordskælv i 1693. Genopbygningen blev holdt i samtidens Barokstil og bl.a. komponisten Bellini er gravlagt her. Fra domkirkepladsen, med den særprægede Elefantbrønd, går vi til det berømte fiskemarked La Pescheria og efter den livlige og ofte højtråbende faldbyden af fisk og alle andre madvarer, går vi til fæstningen Castello Ursino opført i 1200 tallet af den tysk-romerske kejser Frederik ll, og som rummer det byhistoriske museum og skiftende kunstudstillinger. Vi kigger inden for i Det Græske Teater og går op til San Nicolo Kirken som er Siciliens største. Efter frokost er der mulighed for, på egen hånd, at uddybe kendskabet til nogle af formiddagens besøg – eller supplere med et besøg, fx i den meget smukke park Villa Bellini, som man kommer til via byens hovedstrøg Via Etnea der, som navnet antyder, har direkte retning mod den mægtige vulkan og som er kendt, for sine eksklusive modeforretninger. Utallige steder i bymidten, er der naturligvis mulighed for både mad og forfriskninger.

Tirsdag

Dagstur til Siracusa – grundlagt 733 f.Kr. af græske indvandrere fra Korinth. Her finder vi et helt enestående levn fra den største græske koloni i verden. I oldtiden var byen større end Rom, med over 1 million indbyggere. Berømte grækere som Archimedes og Platon har begge opholdt sig her og både politisk og kulturelt overgik byen grækernes hjemland i størrelse og magt.Før frokost besøger vi Ortigia Halvøen, hvor netop de første grækere gik i land. Vi ser Piazza Pancali m/ Apollon templet fra ca. 600 f.Kr. går op til Piazza Archimede m/Artemis Fontænen – og videre til den utroligt smukke domkirkeplads med Il Duomo. Herinde finder vi også en statue af byens skytshelgen Santa Lucia. Vi går til Arethusa kilden – der, baseret på et smukt mytologisk sagn, betragtes som byens vugge.Efter frokost besøger vi det arkæologiske område Neapolis i den nordlige del af byen. Fra det ovale romerske amfiteater fra ca. 100 f.Kr. går vi til det store, utroligt velbevarede Græske Teater fra ca. 400 f.Kr. Den romerske offerplads Hierons Alter – Paradis Stenbruddet (latomia del Paradiso) – og en klippespalte som kunstmaleren Caravaggio i 1603 kaldte Dionysos`øre. Dionysios var en af Siracusa`s tidlige tyranner fra omkr. 400 tallet f.Kr. En interessant legende knytter sig til hulen, som man går ind i og afprøver dens enestående akustik.På vejen tilbage til Catania fornemmer vi, med rette, historiens vingesus 

Onsdag

Efter morgenmaden begynder vi opstigningen på den evigt rygende vulkan Etna, der rejser sig i 3.300 meters højde. Vi kører ad mindre veje gennem frodige småbyer, hvor citron - og appelsinplantager – figenkaktus, olivenlunde og vinmarker boltrer sig i den næringsrige vulkanske jord. Ved  Rifugio Sapienza på sydsiden, ca. 2.000 meter over havet, holder vi ind. Herefter vil der være to muligheder for videre fremfærd. De, der har lyst kan fortsætte med La Funivia (svævebanen) videre op til 3.000 m.o.h. – hvor vi herefter transporteres i specialkøretøjer op til ca. 3.200 meters højde. De, der evt. bliver i området ved refugiet, får også en helt enestående oplevelse, idet der her er mulighed for små vandreture, på kanten af Monte San Silvestro og andre slumrende, men maleriske kratere.                           

Efter frokost ved refugiet, fortsætter vi mod den lille by Taormina, der er grundlagt allerede 358 f.Kr. Taormina er en levende og charmerende by, bygget ind i en bjergside som en svalerede. Den har været - og er en turistmagnet på grund af sin skønhed. Efter at have oplevet stemningen i den ældgamle, romantiske by og nydt aftensmaden, sætter vi kursen mod hotellet i Catania.

Torsdag

Hjemrejse dag:                                                             Efter tidlig morgenmad forlader vi hotellet i Cataniaog kører til lufthavnen i Catania.

afg. 9.00 via Milano til København , hvor vi lander kl. 15.50.

Pris: 10.900 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, Undervisning, og udflugter! 

Prisen er pr. person i doppeltværelse .

Enkeltværelsestillæg: 1050 kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 10 deltagere for at rejsen gennemføres.

Senest 7 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 100o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves 1. september 2017

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 3 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se: Easyjet