Østspaniens gemte perler

28. sept. - 8. okt.
12.900 Kr.

I det østlige Spanien ligger nogle af de smukkeste landsbyer på den iberiske halvø og nogle af de mest fascinerende storbyer. På denne rundrejse besøger vi middelalderlandsbyer gemt i kølige bjerge, forunderlige naturfænomener og de spændende storbyer Valencia og Alicante, der både byder på historiske ruiner fra romertiden, middelalderborge, paveslotte og Europas mest moderne arkitektur. Og naturligvis fremragende mad og vin.
Vi skal bo på charmerende hoteller i byer, mange turister styrer uden om, uden at ane, hvad de går glip af. Så hvis du troede, du vidste alt om det østlige Spanien, og gerne vil overraskes, er dette turen for dig!
Rejseleder er Jørgen Laurvig, der siden begyndelsen af 1980’erne har rejst, arbejdet og studeret i Spanien. Som journalist har han dækket Spanien for DR, TV-Avisen, Radioavisen, Horisont og nu for Orientering på P1 og har skrevet flere bøger om landet. Med Jørgen som rejseleder kommer vi rundt i hjørnerne og kringelkrogene i den spanske kultur, gastronomi og historie, spækket med anekdoter og vid, der gør spaniernes dagligdag levende – både den historiske og nutidens udfordringer i et moderne land i opbrud.   

Nærvær - Samvær - Kultur - Bevægelse 

Som din rejseleder, sætter jeg en ære i at være tilstede og nærværende. Jeg ønsker at deltagerne, og det inkluderer mig, opbygger vedkommende og nære relationer med hinanden. 
 

Samværet er i fokus og helt essentielt på vores ture. Selvom vi bor på hotel, mødes vi hele tiden og er sammen til alle måltider. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner, vandrer og dyrker "væren" sammen, fra morgen til aften. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage og nyde lidt privat fred, men man kommer ikke til at være eller føle sig alene på vores ture. Alle deltagere tages vare på, udfra den enkeltes behov. 

Kultur er en stor del af vores liv. Både den kultur vi bringer med os, den indbyrdes kultur vi har sammen, og den kultur der er omkring os i spanien. Vi fordyber os i områdets  mentalitet og hjerte.

Jeg rejser med dig :

Jørgen Laurvig (f. 1959) er blandt landets førende journalister, når det drejer sig om Spanien og Latinamerika. Gennem mere end 20 år var han TV-Avisens udsendte til Spanien, som han også har skrevet flere bøger om. I dag følger han Spanien og Latinamerika for DR programmet Orientering på P1. Jørgen Laurvig kender både historien og alle facetter af det spanske samfund, fra nypresset olivenolie til politiske intriger i regeringen - og så er han en dynamisk og engageret fortæller.

Program:

Torsdag

Ankomst Alicante, byrundtur.

Vi lander i lufthavnen og kører til det charmerende hotel Les Monges midt i Middelhavsbyen.  Vi besøger den smukke borg, Santa Bárbera, der troner på en klippe højt over byen, og nyder udsigten over Middelhavet.
Bagefter besøger vi museet Museu de Fogueres, hvor de fantastiske, tegneserie-lignende figurer fra Alicantes ”Skt Hans fest” udstilles. Hvert år brændes hundreder af figurer, men publikum benåder de flotteste, der ender på dette museum.
Om aftenen tager vi en præsentationsrunde og lærer hinanden bedre at kende, går en tur på havnepromenaden og spiser vi på én af byens fremragende restauranter.

Fredag

Om morgenen kører vi først til byen Elche, der ligger midt i Europas største palmeplantage. Vi går en tur mellem palmerne og besøger det lokale museum, der rummer nogle af Spaniens vigtigste arkæologiske fund.
Derfra kører vi til den oversete by Orihuela med smukke renæssancekirker.
På vejen tilbage til Alicante når vi forhåbentlig en dukkert i Middelhavet.
Om aftenen går vi på tapas-jagt i byens snævre gader.

Lørdag

Vi kører fra Alicante til den lille fæstningsby Castell de Guadalest på toppen af en stejl klippe. Vi besøger så det lokale museum med udstilling af gamle biler og motorcykler og spiser traditionel mad på en familierestaurant i bjergene. Vi fortsætter langs kysten til det enorme forbjerg Penyon d’Ifach ved Calp, der
rager 332 stejle meter op i havet. Derfra kører vi til vort hotel i den hyggelige havneby Denia.
Her spiser vi på en lokal restaurant inden vi går til ro.

Søndag

Vi kører fra Denia mod den lille by Xàbia og går en tur i byens gader, der emmer af historie og tidligere tiders historie – bygget på eksport af rosiner! Derefter nyder vi de svimlende udsigter fra Cap de la Nau, før vi kører
 gennem pinjefyrreskovene ad snørklede veje til den ”hemmelige” bugt Playa de
Granadella og spiser lokale risretter med skaldyrs- og fisk. Derefter kører vi retur til Denia. Om aftenen finder vi de bedste tapasbarer i Denia.

Mandag

Vi forlader Denia og kører til Gandía for at besøge Borja-familiens palads –
eller ”Borgia”, som denne spanske adelsfamilie hedder på italiensk – for det er familiens tre paver, der har gjort slægten berømt.
Efter frokost fortsætter vi til Spaniens største sø. L’Albufera, der ligger kun 10 kilometer syd for Valencia. Her er der enorme rismarker til regionens ”nationalret”, paella.
Vi fortsætter til vores hotel i Spaniens tredjestørste by, Valencia.
Om aftenen spiser vi på en traditionel tapasbar med god vin.

Tirsdag

Vi besøger Valencias centrum, med Den Hellige Gral i katedralen og de romerske ruiner under Plaza de Almoina. Vi kommer forbi den gotiske silkebørs og Valencias 

farvesprudlende marked, hvor vi spiser tapas på én af markedets barer. Derefter henter vi vores leje-cykler og kører en tur gennem Valencias syv kilometer lange parksystem i det udtørrede flodleje fra floden Turia. Cykelturen ender ved ét af Europas mest fantastiske bygningskomplekser, Ciudad de las Artes y las Ciencias – arkitekten Santiago Calatravas (kendt fra ”Turning Torso” i Malmö) mesterværk med operahus, som vi besøger, omnimax-biograf og eksperimentarum. Området er allerede blevet brugt som kulisse i utallige spille- og reklamefilm. Om aftenen er der mulighed for shopping i storbyens mange spændende butikker.

Onsdag

Formiddag fri i Valencia:
her er ét af Europas største akvarier med tropiske hajer, delfiner og arktiske hvaler, et glimrende kunstmuseum, flere kilometer badestrande, en spændende zoologisk have, markeder og shopping.
Kl. 13 kører vi ud til Toni Montolius gård lige uden for Valencia, hvor han tilbereder den helt autentiske paella med råvarer fra sit eget økologiskelandbrug. ”Dét her er paella! Alt andet er ris med ting og sager”.
Om aftenen finder vi en vinbar. 

Torsdag

Fra Valencia kører vi til fæstningsbyen Peñiscola, hvor tempelridderne byggede en uindtagelig borg på toppen af en klippe i Middelhavet. Her residerede pave Benedikt XIII af Avignon mens krigen om hans ret til at gøre krav på pavestolen i modsætning til Rom stod på. Vi går en tur i byens smalle gader og får en kop kaffe med udsigt til Middelhavet.
Vort hotel ligger ved byens glimrende strand, og vi tager en dukkert.

Fredag

Vi forlader Peñiscola og kører op i bjergene til Morella, der ligger som en maya-pyramide på et bjerg. Her går vi en tur i byens middelalderlige gader. Turen fortsætter over bjergene via landsbyen Cantavieja til storbyen Teruel. Den er berømt for sin smukke mudejar-arkitektur – en blanding af arabisk æstetik fra de 700 år under muslimsk herredømme og spansk renæssance og barok. Dagen slutter i landsbyen Albarracín, der regnes for at være blandt Spaniens absolut smukkeste. Den ligger på et bjerg, beskyttet på tre sider af floden Guadalaviar og mod nord af en mægtig bymur. I byens stejle, snævre gader – hvor nogen er trapper – lukker husene sig næsten over hovedet på en, og man føler sig hensat til middelalderen. Vi spiser sammen på en hyggelig restaurant i middelalderbyen

Lørdag

Fra Albarracín kører vi over bjergene til det særprægede landskab Ciudad Encantada – den fortryllede by. Klippeformationerne ligner gigantiske svampe, og området har været kulisse i adskillige spillefilm. Turen fortsætter til udsigtspunktet Ventano del Diablo svimlende 200 meter over et vandfald i floden Júcar, der skærer sig gennem en snæver slugt. Vi slutter i byen Cuenca, der er berømt for sine ”Hængende Huse”, huse der hænger ud over en 70 meter dyb slugt.
Vi slutter af med en stor middag på vort hotel. 

Søndag

Sidste dag

bliver en køredag fra Cuenca til lufthavnen i Alicante, hvor vi tager vores fly hjem.  

Pris: 12.900 kr. inkluderer: Transport, Logi, Halvpension, Undervisning, og udflugter! 

Enkeltværelsestillæg 1500 kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 10 deltagere for at rejsen gennemføres.

Senest 7 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 100o kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.


Restbeløbet opkræves 1. september 2017

 

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 3 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

 

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

se:  Primeraair